6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Tam gaz sezona hazırlık

Kış turizminin gözbebeği Uludağ'da, kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Karla birlikte sezonu açan otel işletmecileri ve kayakçılar da hazırlıklarını hızlandırdı.

Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'da 3 gündür süren yağışlarla birlikte kar kalınlığı Oteller Bölgesi'nde 20 santimetreye ulaştı. Bu durum kayak severlerin yanı sıra Uludağ'daki işletmecileri de sevindirdi. Oteller hazırlıklarını sürdürürken, bazı kayak firmaları sezona erken 'merhaba' dedi.

Olimpiyat Kayak Evi'nin sahibi olan Uludağ Kayak Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Resul Köylü, kar kalınlığının 20 santimetreyi bulduğunu ifade ederek, "Bu sezonun ilk karı, İnşallah arkası da gelir. Biz de bu karın yağmasından dolayı sevinçliyiz. Bu sezonun Bursa’ya ülkemize ve burada çalışan insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Şampiyon Kayak Firması sahibi Bülent Erdoğan ise kayak sezonunu açtıklarını ifade ederek, "Kar 2 gündür yağıyor. Herkes elini hızlandırdı. Dağa gelenler artık tedbirini alsın. Araçlarına zincirlerini taksın, üşümemek için iyi giyinsin" dedi.

Uludağ sakinlerinden bir aşçı da,"Oteller hazırlıklarına başladı. 1 Aralık itibariyle kapalı hiç bir otel kalmaz diye düşünüyorum. Herkesin yüzü gülüyor" şeklinde konuştu.

İSTANBUL'A DA YILIN İLK KARI YAĞDI
Sultangazi Malkoçoğlu Mahallesi'nde gece saatlerinde başlayan yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Kısa süre devam eden kar yağışının, elektrik kablolarının üzerinde tuttuğu görüldü.

Soğuk ve yağmurun etkisine giren İstanbul, yılın ilk kar yağışı ile tanıştı. Yüksek kesimlerde gece etkili olan yağmur yerini kısa süreli de olsa kar yağışına bıraktı.

Bir müddet devam eden kar yağışı, zaman zaman etkili oldu. Yağan kar elektrik kablolarının üzerinde tuttu.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2012 Pazar 11:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?