6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Tan'dan terörle mücadele reçetesi

TERÖR SALDIRISINDA ÖLÜMDEN DÖNEN ESKİ VALİDEN TERÖRLE MÜCADELE REÇETESİ

Terör saldırısında ölümden dönen eski Van Valisi Hikmet Tan, terörle mücadelenin teröristin anlayacağı dilden yapılması gerektiğini belirterek, "Düzenli ordu değil, arazide özel yetiştirilmiş gerilla taktiğiyle teröristlere cevap vermek lazım. 5 bin tane özel yetiştirilmiş profesyonel komando, dağ taş demeden o bölgede görev yapacak. Bu askerlerin aileleri ve çocukları da güvence altına alınacak" dedi.

İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Hikmet Tan, terörle mücadelenin düzenli ordu ile değil, uzman gruplar ve doğrudan doğruya arazi çalışması yapacak askerlerle sürdürülmesi gerektiğini kaydederek, "Sadece orada görev yapacak çok profesyonel yetişmiş personelle, gerilla taktiğiyle teröristlere cevap vermek lazım. Dağ taş demeden bu komandolar görev yapacak ve teröristlere aynı metotlarla cevap verecek" dedi.

Teröristlerin belirli bir yerde ya da arazide konuşlanmadığını, sabit bir gücü olmadığını, sürekli hareket halinde olduğunu hatırlatan Vali Tan, "5 bin kişilik özel yetişmiş güç, terörün üstesinden gelir. Bu personelin her türlü ihtiyaçları karşılanacak, aileleri güvence altına alınacak, belirli periyotlarla moral izinleri sağlanacak. Çocuklarını devlet koruma altına alacak. Gerekirse çocuklarının sınavsız üniversiteye girmeleri sağlanacak. Bu mücadele birkaç günlük, haftalık, aylık değil. Uzun süre mücadele edilmesi geliyor. Yoksa siz İstanbul'daki, Edirne'deki 20 yaşındaki çocuğu kısa süreli eğitimden sonra sarp araziye gönderirseniz ondan sonuç alamazsınız" diye konuştu.

Karakolların fazla fayda sağladığına inanmadığını kaydeden Tan, "Olağanüstü halden sonuç alınamadı. Aksine oradaki insanları tedirgin etti. Devletten yana olan insanlar da tavır almaya başladılar. Olağanüstü halin hiçbir yarar getirmediğini yaşayarak gördük. Böyle bir uygulamanın gerekli olmadığını düşünüyorum. Bugünkü sıkıntılar da olağanüstü halin etkilerinin kısmen devam etmesinden kaynaklanıyor. Teröristlerin uluslararası kaynakları da diplomatik usullerle kurutulursa mücadele tam anlamıyla başarılı olur" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 10:30:02
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 13:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?