3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Tandır ekmeği kapışılıyor

ŞEHİRDE SICAK TANDIR EKMEĞİ KAPIŞILIYOR

Bursa'da iki müteşebbisin kurdukları tandır fırında pişirilen ekmekler kapışılıyor. Dikkaldırım'da hizmete giren tandır fırında, günün 18 saati sıcak ekmek alabilen vatandaşlar, ince ekmeklerin gevrekliği ve lezzetinden dolayı uzak yerlerden gelerek alışveriş yapıyorlar.

Dikkaldırım Irmak Sokak'ta faliyete giren Erzincan Tandır Fırını Sahibi Alattin Derin, "Erzincandan özel olarak toprak getirerek iki tandır fırınını dükkanımıza kurduk. Erzurum ve Erzincan yöresinde köylerinde uzun yıllar tandır yapan bayan çalışanları da üretime alarak günün 18 saati sıcak ekmek servisine başladık. Şu anda dürüm ve özel kebap satanların dışında mahalle sakinleri de sıcak ince ekmek kullanmaya başladılar. Gevrekliği ve tandırdan sıcak sıcak alma imkanı olması sebebiyle, ekmeklerimiz

büyük rağbet görüyor. Daha önce köy yerlerinde olan bu toprak fırınlarda dürümlerde kullanılan ince tandır ekmeğinin yanı sıra Afgan işi daha kalın tandırlarda üretmeyi planlıyoruz. Bu arada kete gibi Doğu Anadolu Bölgesine has farklı ürünleri de yaparak geleneksel lezzetleri metropollerde yaşatmaya çalışacağız" dedi.

250 gram ağırlığındaki tandır ekmeği 50 kuruştan satılıyor. Erzincan Tandır ayrıca dürüm ve kebap satanlar için 5'li ve 10'lu paketlerle akşam geç saatlere kadar servis vererek, hizmeti müşterinin ayağına götürebiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2011 Pazar 15:55:01
Güncelleme :6 Şubat 2011 Pazar 21:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?