6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Tanpınar ödülleri dağıtıldı

TANPINAR ŞİİR YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Osmangazi Belediyesi tarafından Türk edebiyatının usta ismi Ahmet Hamdi Tanpınar'ın hatırasını yaşatmak amacıyla şiir dalında yaptığı yarışmanın ödülleri sahiplerini buldu.

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, seçici kurul üyeleri ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından dereceye girenler açıklandı. Hilmi Yavuz başkanlığında Metin Ünal Mengüçoğlu ve İhsan Deniz'den oluşan kurul, Ercan Yılmaz'ın 'Bursa'da Dört Mevsim' adlı eserini birinci, Ali Osman Dönmez'in 'Yitik Zaman Fotoğrafları' adlı eserini ikinci, Yaşar Bayar'ın 'Kelam geometri ve güz' adlı eserini üçüncü seçti.

Kurul, Önder Kurt'un 'Bursa'da ölmek' ve Erkan Yılmaz'ın 'Heykelkovan kavli' adlı eserlerini de mansiyon ödülüne layık gördü.

Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ahmet Hamdi Tanpınar anısına düzenlenen etkinliklerin bu yıl 9.'sunun düzenlediğini belirtti. Bu tür etkinliklerin Bursa'nın kültürel mirasının yaşatılması açısından önemli olduğunu belirten Dündar, "Türkiye'nin her tarafından katılım var. Biz çok mutluyuz. Her yıl bu etkinliği sürdürmeye devam edeceğiz. Ben bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Juri üyesi Hilmi Yavuz ise kazananları tebrik etti. Bu sene yarışmaya 363 şiirin katıldığını ifade eden Yavuz, gençlerin şiire ilgi göstermesinin sevindirici olduğunu söyledi.

TANPINAR ŞİİR YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
TANPINAR ŞİİR YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 00:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?