1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Tanpınar ödülleri sahiplerini buldu

Bursa'da Osmangazi Belediyesi'nin geleneksel Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Ödülü yarışması, bu yıl araştırma-inceleme dalında gerçekleştirildi. 

Şair Hilmi Yavuz, Yazar Mustafa Armağan, Beşir Ayvazoğlu ve Nevzat Çalıkuşu ile akademisyen Sadettin Eğri'den oluşan jüri, 13'ü Bursa'dan olmak üzere 35 eseri değerlendirdi. 

Yapılan incelemeler neticesinde, İzmir'den Ali Osman Dönmez'in 'Tanpınar'ın Şiir Estetiği ve Bursa Algısı Işığında Bursa'da Zaman Şiirini Okuma Denemesi' çalışması birincilik ödülüne layık görüldü. Adana'dan Ersun Çıplak'ın 'Ahmet Hamdi Tanpınar ve Bursa'da Zaman' isimli eseri ikinci, İstanbul'dan Yeşim Dinçer'in 'Gelenekten Beslenen Yenilikçi Ahmet Hamdi Tanpınar' çalışması üçüncülüğe değer bulundu. 
Mansiyon ise, Bolu'dan Fatma Aksoy ile Niğde'den katılan Kibar Ayaydın'a verildi. Jüri, Kayseri'den Dilek Çetindaş'ın da 'Tarihi, Karakterleri, Aitlikleri ile Gönülden Gönüle ve Bursa' çalışmasına özendirme ödülü verdi. Birinciye 3 bin 500, ikinciye 2 bin 750, üçüncüye 2 bin, mansiyon ve özendirmelere ise biner YTL ödül verilecek.
 
Ayrıca yarışmaya katılan İsmail Akimoğlu, Mehmet Akbulut, Ceyhun Erim, Murat Kavaklı, İlhan Yardımcı ve Nezaket Özdemir'in eserlerinin de yayınlanacak kitapta yer alması kararlaştırıldı. 

Dereceye girenleri Gökdere Medresesi'nde, Büyükşehir Belediyesi'nin Edebiyat Günleri programına gelen 40 edebiyatçı ve jüri üyeleri ile birlikte açıklayan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın birçok şehirden göç almakla birlikte üretim şehri olarak anıldığını ancak son yıllarda edebiyat, kültür ve tarihe sahip çıkılan önemli bir merkez haline geldiğini söyledi. 

Altepe, ödül töreninin Ahmet Hamdi Tanpınar'ın ölüm yıldönümü olan 24 Ocak 2007'de Gökdere Medresesi'nde yapılacağını, önümüzdeki yarışmanın konusunun da roman dalında olacağını sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2006 Pazar 18:11:18
Güncelleme :24 Aralık 2006 Pazar 18:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?