3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Tanpınar 'Roman' yarışmasına ilgi

Osmangazi Belediyesi ve Yerel Gündem 21’in, edebiyatımızın usta ismi A. Hamdi Tanpınar anısına 'ROMAN' dalında düzenlediği yarışmaya ilgi yoğun olunca, sonuçların açıklanacağı tarih ertelendi. 

Osmangazi Belediyesi’ne, yarışmanın son katılım tarihi olan 30 Kasım tarihine kadar toplam 115 roman geldi. Katılımla ilgili bir durum değerlendirmesi yapan yarışma jürisi, doğru ve hakkaniyetli bir okuma ve değerlendirme için daha uzun süreye ihtiyaç olduğunu bildirdi. Bunun üzerine Osmangazi Belediyesi de daha önce 23-24 Aralık olarak açıklanan sonuçları açıklama tarihini, Tanpınar’ın ölüm yıldönümü olan 24 Ocak tarihine erteledi. Konuyla ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, edebiyatımıza yeni eserler kazandırmak üzere 7 yıldır yapılan yarışmanın bu yıl roman dalında gerçekleştirildiğini hatırlattı. Roman dalının zorluğuna karşın yarışmaya katılımın yoğun olmasının anlamlı olduğunu ifade eden Altepe, “Tanpınar gibi büyük bir usta adına düzenlenen yarışmaya katılımın bu denli yoğun olması çok sevindirici bir gelişme. Müthiş bir emek, ama tabii bu emekleri doğru değerlendirmek gerek. Bu doğrultuda değerlendirme süresini uzattık” dedi. 

Tanpınar anısına düzenlenen roman yarışmasının seçici kurul üyeliğini Hilmi Yavuz, Metin Önal Mengüşoğlu, İhsan Deniz, Cihan Aktaş, Füsun Akatlı, Latife Tekin, Doç. Dr. Erdoğan Erbay, Yard. Doç Dr. Laurent Mignon ve Prof. Dr. Abdullah Uçman’dan oluşan heyet yapıyor. Jüri adına değerlendirme yapan Başkan Hilmi Yavuz, yarışmaya oldukça nitelikli eserlerin katıldığına dikkat çekti. Yavuz, “Hem katılım çok yüksek hem de metinlerin edebi niteliği iyi. Böyle olunca her metni birkaç kez okumak ve doğru bir sonuca ulaşmak gerek. Bunun için de daha önce belirlenen zaman yeterli olamazdı” diye konuştu. 

Tanpınar anısına düzenlenen roman yarışmasına İzmir, Tekirdağ, Ankara, Aydın, İstanbul, Isparta, Bursa, Tokat, Çanakkale, Mersin, Mersin, Diyarbakır, Gaziantep, Denizli, Niğde, Malatya, Samsun, Tekirdağ, Kastamonu, Şanlıurfa, Tokat, Kahramanmaraş, Adana, Konya, Kocaeli gibi illerden eserler geldi. Yarışmada dereceye girenlerden birinciye 10 bin YTL, ikinciye 7 bin 500 YTL, üçüncüye ise 5 bin YTL ödül verilecek. Ayrıca birinci olan eser kitaplaştırılarak okura ulaştırılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 10:46:51
Güncelleme :4 Aralık 2007 Salı 10:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?