6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Taraftar Diyarbakır'a gidecek mi?

BURSA VALİSİ HARPUT'TAN DİYARBAKIRSPOR MAÇIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Diyarbakırspor ile Bursaspor'un iki kardeş kulüp olduğunu, maçın dostluk ve centilmenlik içinde geçeceğini söyledi.

Hafta sonu Diyarbakır'da oynanacak Diyarbakırspor-Bursaspor karşılaşması öncesi basın toplantısı düzenleyen Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Bu maçı, iki kardeş kulüp, tamamiyle dostluk, centilmenlik, kardeşlik ve sımsıcak duygularla ve dostluğun kazanması temelinden hareketle oynayacaktır" dedi.

Tarihi vilayet binasında düzenlenen toplantıda, her iki kesimden de değişik açıklamalar geldiğini belirten Vali Harput, "Diyarbakırspor ile Bursaspor iki kardeş kulüptür. Ben Diyarbakır bölgesini çok iyi bilirim. Bölge insanının misafirperverliğini, samimiyetini çok iyi bilirim. Ülkemizin her yerinde yanlış yapan insanlar çıkabilir. Ancak bu yanlışlar şehirlere ve kitlelere mal edilemez. Bursaspor-Diyarbakırspor maçında bazı sloganlarla yaşanan tribün olayları, ister istemez o dönemde gerginlik meydana getirmişti. Zaman içinde gerek Bursaspor yönetiminin sergilediği aklıselim tavır, gerek Bursaspor taraftarları ve vatandaşlarımızın olgun tavırları, yine aynı şekilde Diyrbakır yönetiminin sergilediği olgun tavırla maçın sıkıntıları uzamadan sona erdirildi. Bu maçı, iki kardeş kulüp, tamamıyla dostluk, centilmenlik, kardeşlik ve sımsıcak duygularla ve dostluğun kazanması temelinden hareketle oynayacaktır. Ben Diyarbakır valimizle sürekli temas halindeyim. Valimiz Bursaspor'un hiçbir şekilde rahatsız edilmeden, güvenliklerinin en ufak riske sokulmadan, Diyarbakır'a gelişinden, otele gidişi ve müsabakaya girişi, müsabaka esnasından ayrılışına kadar her türlü tedbiri ayrıntılı olarak aldığını ifade etti. Müsabakada öncelikle kamu görevlisi olarak özel güvenlikten öte emniyet mensuplarının görev alacağı ve polisin bu noktada en ufak bir taşkınlığa ve yanlışa müsaade etmeyeceği konusunda çok kararlı bir tavır içerisindedir. Diyarbakır halkında da, bu konuda geçmişte yaşanan slogan sıkıntılarının yaşanmaması

için son derece samimi ve duyarlı bir yaklaşım görüyoruz. Ben Bursaspor yönetimiyle, hocasıyla ve şehrin tüm ileri gelenleriyle bu konuyu sürekli temas halindeyim ve paylaşıyorum. Kafilenin sanki Eskişehir'e gidiyormuş gibi hiçbir farklı algılamaya girmeden Diyarbakır'a gitmesi noktasında arkadaşlarımızda büyük rahatlık gördüm. Bursa'nın huzur ve güven içinde Diyarbakır'a gidip oradan da aynı şekilde huzur ve güven içinde Bursa'ya döneceğine inanıyorum" diye konuştu.

BURSASPOR TARAFTARI İÇİN KARAR BUGÜN VERİLECEK

Bursaspor taraftarlarının maça gidip gidemeyecekleri ile ilgili de açıklama yapan Harput, "Taraftarımızın büyük ihtimalle gitmeyeceğini düşünüyorum. Bu konuyla ilgili bir durum tespiti noktasında Diyarbakır valimiz dün akşam beni aradı. Bu konuda şehirdeki genel tansiyona göre arkadaşlar güvenlik kurulu değerlendirmelerini yapıp bu akşama kadar karar verecekler. İl güvenlik kurulları zaman zaman başka takımların seyircilerinin müsabakalara gelmesi noktasında olumsuz karar alabiliyor. Örneğin Beşiktaş Bursaspor maçında biz karar aldık. Seyircilerin Bursa'ya gelmemesi konusunda karar almıştık. Bu ne Beşiktaş'a karşı ne de Beşiktaşlılara karşı husumet duygusu taşır. Bu tamamıyla maçın emniyetini sağlaması için alınan önlemdi. Tribünlerde yaşanan karşılıklı sert tartışmaların ve sloganların, karşılıklı iki takımın futbolcularına yansıması suretiyle istenmeyen olayların olduğunu hepimiz biliyoruz. Bununla alakalı alınacak her türlü tedbire rağmen, bu tip muhtemel istismarların, kötü niyetlilerin araya sızarak maçın huzurunu, tadını, emniyetini kaçırma ihtimali ile alakalı kuvvetli emarelerin oluşması halinde, iller her an böyle bir kararı alıp uygulayabiliyorlar" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 12:16:05
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 14:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?