4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Tarihi bina yeniden hayat bulacak

Bursa'da Dağ-Der Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından restore edilecek olan 150 yıllık tarihi binaya ilk çivi çakıldı.

Dağ-Der tarafından restore edilerek Bursa'ya kazandırılacak olan kültür merkezinin restore çalışmaları görkemli bir törenle başladı. Tahtakale'deki bina önünde yapılan törene AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, eski bakanlardan Mehmet Gazioğlu, AK Parti eski Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, dağ ilçelerinin belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Yöresel folklor gösterilerinin ardından açılış konuşmasını yapan Dağ-Der Genel Başkanı Erkan Aydın, restore edilecek tarihi binanın Bursa'nın kültürel hayatına canlılık katacağını belirtti.

Kültür merkezi olarak hayat bulacak tarihi mekanda dağ yöresinin kültrel ve folklorik zenginliğinin bütün kazanımlarıyla birlikte geleceğe taşınacağını belirten Aydın, “Bu mekanda Yörük ve Türkmen kültürü ruh ve anlam bulacak. Bu binanın Bursa’ya kazandırılmasında herkesin katkısını bekliyoruz. Yaklaşık 400 bin TL'ye mal olacak tarihi yapı içerisinde misafir konağı, toplantı salonu, kafeterya, yöresel kıyafet ve eşyaların sergileneceği müze, dernek büroları yer alacak” dedi.

AK Parti Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise dağ yöresinin kültürüne sahip çıkan bir anlayışla hareket ettiğini kaydederek, "Dağ yöresi insanı bir çok dert ve sıkıntılara rağmen bayrağına, vatanına sıkı sıkıya sahip çıkıyor. Sizin gibi insanlara hizmet etmek bizler için onurdur. Yörenin sıkıntılarını bir bir çözeceğiz. Dağ-Der Kültür Merkezi bugüne kadar derneğin imkanlarıyla bu aşamaya geldi. Bundan sonra binanın açılışını hızlandıracak süreçte hepimizin katkı koyması gerekir" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise tarihi mirası koruma ve geleceğe taşıma çalışmalarının yerel yönetimlerin ve yerel dinamiklerin sorumluluğu olduğunun altını çizdi.

Altepe, “Bu eserlerin ayağa kaldırılması hepimizin görevidir. İnşallah buradaki eseri de hep birlikte ayağa kaldıracağız. Dağ-Der burada en güzel faaliyetlerini yapacak ve yörük Türkmen kültürüne en güzel hizmetleri bu merkezde verecek. Bu konuda bizler Büyükşehir olarak sonuna kadar yanınızdayız” diye kaydetti.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da binanın restorasyon çalışmaları sırasında Dağ-Der'e gereken desteği vereceklerinin sözünü verdi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ve kurban kesiminin ardından restorasyon çalışmalarının startının verildiği ilk çivi çakıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 11:16:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?