5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Tarihi camiye modern tuvalet

Bursa’nın sembolleri arasında yer alan altı asırlık Ulucamii’nin bahçesine yeni tuvaletler yapılıyor. Şehrin merkezinde bulunan ve her gün yüzlerce turistle ibadet etmek isteyen Müslümanların akınına uğrayan Ulucamii’nin çehresi değişiyor.

İlk aşamada caminin ön bahçesinde bulunan eski tuvaletler yıkılarak, yerine Avrupa standartlarına uygun helalar yapılacak. Ulucami’yi Koruma Derneği tarafından inşa edilecek tuvaletlerin hafriyatı Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Derek yetkilileri, projenin keşif bedelinin 250 milyar olarak hesaplandığını belirterek, vatandaşlara ve işadamlarına yardım çağrısında bulundu.

Yetkililer, projenin kaba inşaatının 20 gün içinde bitirileceğini, camii bahçesinin 4 metre altında olacak tuvaletleri inşa etmek için 5 kişilik ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Ön bahçede yer altına yapılacak modern tuvaletlerin üst kısmının çevre planı dikkate alınarak yeşil alan olarak değerlendirilmesi planlanıyor. Bayan ve erkekler için olmak üzere toplam 48 tuvaletin olduğu yer altında abdest almak için şadırvan da bulunacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkililerinin projenin tamamlanmasının ardından helaların üstünü ağaçlandıracağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 15:53:53
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 16:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?