4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Tarihi çarşı esnafı ahiliği yaşatıyor

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa'nın kalbi olarak nitelenen tarihi çarşısındaki esnafın ahilik kültürünü başarılı bir şekilde devam ettirdiğini söyledi.

Bursa Valisi Şehabettin Harput, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve Esnaf Odaları Birlik Başkanı Arif Tak, tarihi çarşı esnafı temsilcileriyle biraraya geldi. Tarihi çarşı esnafının sıkıntılarını dinleyen ve fikir alışverişinde bulunan Vali Harput, Bursa'da akla ilk gelen şeyin tarihi değerleri olduğunu söyledi. Bursa'nın Osmanlı İmparatorluğu'na bir dönem başkent yaptığını da hatırlatan Vali Harput, şehrin zengin bir tarihi kimliğe sahip olduğunun altını çizdi.

"ESNAF AHİLİĞİ SÜRDÜRÜYOR"

Tarihi çarşının Bursa'nın kalbi olarak nitelendiren Harput, çarşı esnafının ahilik kültürünü başarılı bir şekilde sürdürdüğünü vurguladı. Harput, "Bursa dendiği zaman akla gelen ilk şey Bursa'nın tarihi değerleridir. Bursa'nın bir Osmanlı başkenti olmasıdır. Biz zengin tarihi eserlerin yer aldığı Bursa'nın tarihi çarşısı içerisindeyiz. Bölgede hizmet veren esnafımız, ahilik kültürünü çok iyi yansıtıyor.

Burada esnafımızın sımsıcak ilgisiyle karşılaştık. Bundan büyük bir mutluluk duydum. Bölgenin Bursa'nın bir cazibe merkezi haline gelmesiyle alakalı arzularını ifade ettiler. Bu bölgeye büyük önem veriyoruz. Bu bölgeyi gelecekte daha güzel yerlere taşıyacağız" dedi. Ziyarette, Vali Harput'a Bursaspor rozeti hediye edildi. Harput, ziyaretin ardından bazı çarşı esnafını ziyaret etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 12:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?