4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Tarihi Çarşı ve Hanlarlara canlılık

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Platformu (BTÇH) ile Bursa Kent Konseyi'nin yürütme kurulu üyeleri Kayıhan Gökdere Medresesi'nde iftar yemeğinde bir araya geldi.

Bursa'da tarihi çarşı ve hanlar bölgesinin yeniden canlanması adına 30 derneğin bir araya gelerek oluşturduğu BTÇH Platformu ile kent adına üretilen proje ve yatırımlara katılımcı yönetim anlayışı ile katkı sağlayan Bursa Kent Konseyi'nin üyelerinin bir araya geldiği iftar yemeğinde esnafın sorunları da ele alındı.

BTÇH Platformu İcra Kurulu Başkanı Şeref Akgün, binlerce esnafı bir çatı altında toplandığı platformun kendi yağıyla kavrulmaya çalıştığını belirterek, "Platformun yer aldığı çarşı ve hanlar bölgesi esnafı olarak Bursalıları tarihle iç içe iç içe olduğu ortamda güler yüzlü, ilgili ve hatır soran esnafın müşterisiyle bire bir ilgilenme kültürünü devam ettirmek için çalışıyoruz. Bu konuda en büyük gücümüzü de çarşı ve hanlarımızı yenileyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'den alıyoruz. Başkanımızla oluşturduğumuz sinerji ile çarşı ve hanların hem görüntüsünü, hem de esnafını ayağa kaldıracağız" dedi.

Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Semih Pala, Bursa'nın çok şanslı bir dönemde olduğunun altını çizerek, "Kentimizin sorunlarına vakıf ve bu konuda öncülük eden valimiz ile kentin derdiyle dertlenen büyükşehir belediye başkanımızın aynı dönemde hizmet ediyor olmaları Bursa için büyük şans. Bizde kent dinamikleri olarak Bursa için koordineli çalışan bu ekibe her türlü katkı ve desteği sağlayacağız" diye konuştu.

Aynı zamanda platformun üyesi de olan Pala, ekonomik krizde Bursa esnafının çok büyük bir imtihan verdiğini ve herkese farklı görevler düştüğünü belirterek, "Bursa'daki esnafın her zamanki gibi fedakarlıkla bu büyük imtihandan başarıyla çıkacağına inanıyorum" dedi. Dünyada yaşanan ekonomik krizin özellikle Türkiye'nin ihracattaki 2. şehri olan Bursa'ya daha çok etki yaptığını ifade eden Pala, iktidarın esnaf ve sanatkarın iyi niyetine karşılık vermesi gerektiğini vurguladı. Pala, esnafın sıkıntılarına yönelik çözüm üreten iktidarın vergi ve sigorta borçlarını faizleri sıfırlayarak, 10 yıla yaymasını istedi. Konuşmalar sonunda BTÇH Platformu ile Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, çarşı ve hanlar bölgesine yönelik yapılabileceklerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 17:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?