3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Tarihi çarşıda Ramazan etkinlikleri

Bursa'da Osmangazi Belediyesi, tarihi çarşı esnafını ekomomik açıdan ayağa kaldırmak için Ramazan ayı boyunca çeşitli faaliyetler düzenleyecek.

Ramazan ayının ilk iftar yemeğini Gökdere Medresesi'nde veren Osmangazi Belediyesi, ramazan programları düzenleyerek tarihi çarşıyı zenginleştirmek istiyor.

Ramazan ayı münasebetiyle her yıl geleneksel olarak yapılan etkinliklerin bu yıl daha coşkulu olacağını ifade eden Dündar, "Tarihi çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin esnafı ile birlikte ilk iftarımızı yaptık.

Buradaki esnafın ekonomik açından bazı sıkıntıları var. Biz bu sıkıntıları yenmek için her akşam burada çeşitli programlar düzenleyerek, çarşı esnafının canlanmasını sağlayacağız. Bunun yanında her akşam Hacivat ve Karagöz oyunları, Tasavvuf müziği gibi etkinlikler düzenleyerek buranın daha canlı kalmasını sağlayacağız.

Esnafın ayakta kalmasını sağlamak için burayı bir geçiş güzergahı haline getirmemiz lazım. Bu sebeble esnafın iş yoğunluğunun artması önemli. Ramazan ayı boyunca buranın alışveriş ve kültür merkezi haline gelmesi lazım" diye konuştu.

Yemeğin ardından Dündar ve esnaf, çarşı ortasına kurulan müzik grubunun yanına gitti ve burada esnafla bir süre sohbet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 13:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?