5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Tarihi gazeteler sergileniyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenlediği "1869–1928 Bursa Gazeteleri" ile "Anadolu’dan Bursa’ya Seramik" konulu sergiler, Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi’nde düzenlenen bir törenle açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez ve gazeteci-yazar Raif Kaplanoğlu’nun koleksiyonundan oluşan "1869–1928 Bursa Gazeteleri Sergisi" ve "Anadolu’dan Bursa’ya Seramik Sergisi"ne Vali Oğuz Kağan Köksal, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı hazır bulundu.

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, "Yüzyıllardır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan ve görkemli bir tarihsel mirasa sahip olan Bursa’mızın kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması bizlerin öncelikli hedefleri arasında yer alıyor" dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın sahip olduğu birikimi gözler önüne sermek ve değerlerimize sahip çıkmak adına yapılacak bütün çalışmalara destek olmaya devam edeceklerini söyleyen Şahin, "Türkiye’nin en güçlü yerel medyasına sahip olan ve ‘Küçük Babıâli’ olarak bilinen Bursa’da basılan Osmanlıca Gazeteler, Bursa’nın tarihi açısından da çok önemli" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Vali Oğuz Kağan Köksal, bu önemli arşive sahip olan gazeteci-yazar Raif Kaplanoğlu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez’e teşekkür etti. Geçmişine sahip çıkan bir milletin geleceğinin de aydınlık olduğunu söyleyen Köksal, "Geçmişimizi bizlere bir kez daha hatırlatma fırsatı sunan Büyükşehir Belediyesi ve Gazeteciler Cemiyetine de teşekkür ederim" dedi.

Bursa’nın Türkiye’nin en önemli medya merkezlerine sahip ender şehirlerinden biri olduğunu söyleyen Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, "Bugün itibarıyla Bursa’da 4 günlük gazete, üç haftalık, sekizi aylık 11 dergi, 3 televizyon kanalı ve 30’u aşkın radyo kanalının yer aldığı Bursa, Türkiye’nin en zengin medya merkezi olma özelliğini koruyor" dedi.

Gazeteci-yazar Raif Kaplanoğlu ve Ahmet Erdönmez’in koleksiyonunda bulunan Osmanlıca gazetelerden oluşan sergide, 1869–1928 yılları arasında Bursa’da çıkan gazetelerden örnekler izlenime sunuldu. Bu arada M.Ö. 7. Yüzyıl'da başlayarak 18. Yüzyıl’a kadar Bursa ve çevresinde yapılan kazılarla ortaya çıkarılmış olan seramik buluntularının benzerleri ve yorumlarının oluştuğu 133 parçalık seramik sergisi de Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi’nde açıldı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 15:20:02
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 15:34:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?