4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Tarihi hamamlar restore edilecek

Ak Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, hanlar bölgesinde bulunan tarihi Nalıncılar ve Kayhan Hamamları'nın restore edileceğini, yeni düzenlemelerle bölgenin turist akınına uğrayacağını söyledi.

Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe, tarihi Tuz Han esnafıyla bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi. Esnaf tarafından çiçeklerle karşılanan Altepe, eski geleneklere son vererek laf yerine proje ürettiklerini söyledi.

Tarihi hanlar bölgesinden Osmangazi Belediyesi olarak dünyadaki örnekleri inceledikten sonra en iyisini yapmak için çalıştıklarını kaydeden Altepe, "Tarihi hanlar bölgesinin geri kalan kısımlarını işler hale getireceğiz. Çünkü burada huzur buluyoruz. Burası Bursa'nın ilk çarşısı, gözbebeği, atar damarı. Bursa'ya gelenlerin ilk uğradığı yer. Bu çarşının kalkınması, bir esnaf çocuğu olarak en büyük rüyamdı. Bizim dönemizde unutulmaya yüz tutan eserlerimizi dünya tanıdı. Bursa tanıdı" dedi.

"Göreve bir şeyler almak için gelmedik. Her zaman bir şeyler vermeye katma değer katmaya geldik" diyen Altepe, "Burası 600 yıllık bir tarihe sahip. Buradan kimler geldi, kimler geçti. Burası Bursa'nın mirası, ziyneti. Sahip çıkmak zorundayız. Bunun öncülüğünü Osmangazi Belediyesi olarak yaptık. İlk kez bir belediye dünyada bu kadar tarihi esere sahip çıktı. Tüm dünyayı dolaşarak en güzelini Bursa'ya yapmaya çalışıyoruz. Bunları yaparken siyasi ayrımcılık gütmedik. Derneklerle ortak çalıştık. Çünkü gerçekten halkımız bizden çok şey bekliyordu. Hizmet için gece gündüz çalıştık. Buraların tamamlanması bizim en büyük rüyamızdı. Bunların gerçekleşmesini, tamamlanmasını görmek istiyorduk. Çok şükür bu günleri gördük" dedi.

Hizmetlerin devam edeceğini müjdesini veren Altepe, "Nalıncılar Hamamı ve Kayhan Hamamı da hedeflerimiz arasında. Nalıncılar ve Kayhan bölgesindeki ara sokak ve caddeleri düzenleyerek çarşı bölgesini ayağa kaldırma çalışmalarımız devam edecek. Esnaf gelişecek. Ecdadımızın kurduğu çarşı, alışveriş kültürü merkezi olacak. Dünyaya esnaflık ve misafirperverliği göstereceğiz. Yapılan çalışmalarla bölgeye turist akacak. Bunun için projelerimiz var. Bu konuda gerçek bir kent yönetimi olarak dünyanın dikkatini Bursa'ya çekeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 11:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?