4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Tarihi hanlara MHP'lilerden ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Gazioğlu ve ilçe başkan adayları tarihi hanların yöneticileri ile biraraya gelerek hanların sıkıntılarını konuştu. Esnafın ziyaret eden MHP'li adaylar oy istedi.

Gökdere Kültür Merkezi'nde tarihi hanların yöneticileri ile biraraya gelen MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Gazioğlu ve 3 merkez ilçenin belediye başkan adayları esnafın sıkıntılarını dinledi.

Hanlar bölgesinin hareketlendirilmesi için uygulanacak projeleri anlatan MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Gazioğlu, "Dünyanın hemen hemen bütün ülkelerini gezme fırsatı buldum. Gittiğim devletlerle ülkemizi, şehirlerle şehirlerimizi karşılaştırdım. Bizden güzel dağı olan ülke var, bizden güzel ovası olan ülkeler var, denizi olan ülkeler var. Ama bütün güzelliklerin bir şehirde toplandığı Bursa gibi bir şehir yok. Bursa Türkiye turizminden yüzde 2 pay alan bir şehir. Ben Türkiye denince akla Bursa'nın geleceği bir şehir istiyorum. Türkiye denilince akla İstanbul ve Ankara geliyor. Ben bundan çok kıskançlık duyuyorum" dedi.

Tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde esnafın en çok kaygı duyduğu konuları anlatan yöneticiler ise, "20 senede Bursa çok değişti. Biz esnafız ama burası bize ait değil. Burayı hep birlikte korumak zorundayız. Buranın yaşamı ile birlikte tarihini tanıtmak zorundayız" diye konuştular.

ESNAFI DOLAŞIP OY İSTEDİLER

Cuma namazını Ulucami'nde kılan MHP'li adaylar daha sonra kapalı çarşı ve hanları dolaşarak esnafı ziyaret etti. Tek tek dükkanlara giren MHP'li adaylar esnaftan büyük ilgi gördü.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 18:40:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?