4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Tarihi Kent Koşusu

Osmangazi Belediyesi'nin bu yıl 4.'sünü düzenlediği Uluslararası Tarihi Kent Koşusu yapıldı. Saltanat kapısı önünden başlayan yarışlara katılanlar renkli görüntüler oluşturunken, koşuya 3 binden fazla vatandaşın yanı sıra çeşitli ülkelerden de sporcular katıldı.

Osmangazi Belediyesi tarafından Osmangazi'yi Anma ve Fetih şenlikleri kapsamında düzenlenen Tarihi Kent Koşusu, sabah saatlerinde start aldı. AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve çok sayıda protokol mensubunun da katıldığı yarışlar zaman zaman renkli görüntülere sahne oldu.

Koşudan önce konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hedeflerinin Bursa'yı tanıtmak olduğunu ifade ederek, "Bu koşudaki hedefimiz Osmangazi'yi anmanın ötesinde, Bursa'nın tarihi yerlerinin ön plana çıkarmak. Bu koşu dünya atletizm literatürüne girmiş durumda. Ülkemize ne kadar yabancı atlet çekersek, Türkiye'nin o kadar çok reklamı yapılmış olacak" dedi.
Dündar koşuya yabancı ülkelerden de büyük ilgi olduğunu belirterek, "Kenya'dan gelen atletlerimiz var. Onlar bizim misafirlerimiz. Onlarla yarışa girmek hoş olmaz. Bu nedenle ben halkımızla birlikte halk koşusunda koşmayı tercih ettim" şeklinde konuştu.

Koşuya startı veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, "Gerçekten Bursa'da sporla dolu cıvıl cıvıl bir gün geçiriyoruz. Her türlü insanımız burada. Yabancı arkadaşlarımız burada. Bu organizasyonun geleneksel hale gelmesi için yıllar geçmesi gerekiyor. İnşallah her sene daha da büyüyerek dünyada ismini duyurmuş olacak. Bu tarz koşular her yerde yapılmıyor. Sadece tarihi kentlerde yapılıyor. Bu da Bursamız'ın ne kadar önemli bir tarihe sahip olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca, hem sporun hem de ülkemizin tanıtımını yapmış oluyoruz" diye konuştu.

Halk koşusu, Saltanat Kapı - Atatürk Caddesi - Setbaşı Köprüsü- Irgandı Köprüsü - Gökdere Medresesi - Kayhan Çarşısı - Okçular Çarşısı - Uzun Çarşı - Hanlar bölgesi - Kapalı Çarşı - Balibey Hanı - Saltanat Kapı - Kavaklı Caddesi - Yer Kapı - Fetih Kapı'dan geçerken, yarı maratonda koşan yarışmacılar da Saltanat Kapı - Atatürk Caddesi -Setbaşı Köprüsü - Yeşil Külliyesi - Emirsultan Külliyesi - Yıldırım Külliyesi - Irgandı Köprüsü - Hanlar Bölgesi - Çakırhamam-Şehreküstü - Timurtaşpaşa Külliyesi - Ket Meydanı - Şehreküstü - Altıparmak - Çekirge Caddesi - I. Murad Külliyesi - Süleyman Çelebi Türbesi - Atatürk Köşkü - Çelik Palas - Muradiye - Devlet Hastanesi - Saltanat Kapı - Yer Kapı - Fetih Kapı'dan geçerek bitiş çizgisine ulaştı.

Tarihi Kent Koşusu'na katılanlara toplam 16 bin dolar ödül dağıtılırken, yarı maraton koşusuna 236'sı master, 18'i yabancı olmak üzere toplam 623 kişi katıldı. AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın katıldığı halk koşusuna ise 3 bin 443 kişi katıldı. Yabancı atletlerin Gürcistan, Fas, Bulgaristan, Moldova, Nijerya, Kenya ve Etopya'dan Bursa'ya geldiği öğrenildi. Ödül töreninde de renkli görüntüler yaşanırken, yarı maraton erkeklerde Moses Too (Kenya) birinci, Roman Prodius (Moldova) ikinci, A. Kadir Türk (Türkiye) üçüncü olurken, halk koşusu erkeklerde, Ferhat Argun (Bursa) birinci, Feyyaz Durmuş (Bursa) ikinci, Metin Bozkurt (Bursa) üçüncü oldu.

Yarı maratonda bayanlarda da Bahar Doğan (Türkiye) birinci, Mariam Hana Tanga Dingo (Kenya) ikinci, Narin Kahraman (Türkiye) üçüncü olurken, halk koşusunda Seray Şentürk (Bursa) birinci, Kader Çetin (Bursa) ikinci, Büşra Emetli (Bursa) üçüncü oldu. Yarışma sonunda dereceye giren birincilere 2 bin, ikincilere bin 500 ve üçüncülere ise bin dolar para ödülü verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 16:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?