6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Tarihi ve kültürel mirasa dev kaynak

Bursa İl Özel İdaresi, 2009 yılında belediyelerin çevre düzenlemesi ve restorasyon projelerine 5.5 milyon TL kaynak sağladı.

Bursa İl Özel İdaresi, tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan belediyeleri yalnız bırakmıyor. Özel idare, Kültür ve Tabiat Varlıkları Korunması-Değerlendirilmesi Katkı Payı Yönetmeliği çerçevesinde oluşturulan havuzdan Bursa'da proje yürüten Büyükşehir ile birlikte 6 ilçe ve 3 belde belediyesine toplam 5 milyon 528 bin TL kaynak sağladı. İl Özel İdare, Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, İnegöl, İznik, Gürsu belediyeleri ve Zeytinbağı, Tahtaköprü ile Gölyazı Belde belediyelerinin yürüttüğü çevre düzenlemesi ile restorasyonlarında sağladığı kaynakla çalışmaların zamanında tamamlanmasında önemli rol oynadı. Osmangazi'de Bakırcılar Çarşısı çevre düzenlemesi çalışmaları 850 bin, Üftade Sokak Sağlıklaştırma projesi 450 bin, Yıldırım'da ise İpekçilik Enstitüsü Tohum Mektebi projesine 1 milyon TL ile sağlanan kaynakta aslan payının sahibi oldu. Özel İdare 2008 yılında ise Ördekli Hamamı'nın restorasyonuna sağladığı kaynakla yeniden hayata döndürülmesinde büyük rol oynamıştı.

İl Özel İdaresi olarak Bursa'nın tarihi ve kültürel çalışmalarına destek olmak için her zaman üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini ifade eden Kültür Turizm Daire Başkanı Mustafa Muharrem Tüfekçi, "Özel İdare olarak tarihi kültürel mirasa sahip çıkan belediyelerimize verdiğimiz destek geçtiğimiz yıl, 5 milyon 528 bin TL'ye ulaştı. Bu sayede özel idare olarak belediyelere hangi eseri öncelikli biçimde düzenlemeleri konusunda öncülük ederek, elini taşın altına koyanları yalnız bırakmıyoruz. Belediyelerimize artık hedef gösterir duruma geldik. Son yıllarda Bursa'da restorasyon alanında çok önemli projelere imza atılıyor. Özel idare olarak desteklerimiz sürecek. Şehrimizin tarihi kültürel varlıkları bir bir ayağa kalkıyor" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2010 Pazar 14:45:17
Güncelleme :24 Ocak 2010 Pazar 14:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?