2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Tarımsal kredi tanıtımı

Bursalı bankacılar, yüzde 7'ye kadar inen faiz oranı ve uygun ödeme seçenekleri ile çiftçiler tarafından rağbet gören tarımsal krediler hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. 

Ziraat Bankası Bursa Bölge Başkanlığı'nda görevli müdür yardımcısı Mehmet Tahir Savaş, Tarım İl Müdürlüğü idarecileri ile teknik personeli bilgilendirildi. 

Yapılan toplantıda, ülke içinde ve dışında pazarlama kabiliyeti bulunan tarımsal ürünlerin üretimleri, işlenmesi, değerlendirilmesi, depolanması, pazarlanması ve özel proje uygulamaları finansmanları için kullanılacak krediler konusunda bilgi verildi. Aynı zamanda ziraat mühendisi olan Mehmet Tahir Savaş, son yıllarda tarımsal kredilerin büyük rağbet gördüğünü belirterek Güney Marmara Bölgesi’nin Türkiye’de en çok kredi kullandıran bölge olduğunu ifade etti. 

Toplantıda, tarımsal kredilerin kimler tarafından alınabileceği, nasıl ve nereye müracaat edileceği, istenilen belge ve teminatlar, vade, faiz oranları ve tarımsal kredi çeşitleri ile bunların kullanım esasları ayrıntıları ile anlatıldı.
Toplantının son bölümünde ise küresel ısınma ile tekrar gündeme gelen ve sıfır faiz oranı ile uygulamaya konulan sulama kredileri (yağmurlama ve damla sulama) hakkında kredi kullandırım süreci, kullanım esasları ve geri ödemeler ile ilgili detaylı bilgiler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 12:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?