3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Tarımsal öğretimin 163. yılı kutlandı

Tarımsal öğretimin 163. yılı Uludağ Üniversitesi'nde törenlerle kutlandı.

Ülkemizde tarımsal öğretimin 163. yılı münasebetiyle Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

Yetkililer daha sonra Uludağ Üniversitesi'ndeki programa katıldı. Burada konuşan Rektör Mete Cengiz, tarımın ülke ekonomimizin temel sektörü olduğuna dikkat çekti.

Üniversite olarak tarım sektörünün meselelerine çare üretebilecek ziraat ve gıda mühendisleri yetiştirme çabası içerisinde olduklarını dile getiren Cengiz, "Tarım alanında öncülük görevini üzerine alarak özverili, imkanlar dahilinde verimli ve etkili bir biçimde 163 yıldır çalışan tüm ziraatçıların bu günlerini kutluyorum" dedi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahattin Çetin, dünya nüfusunun giderek arttığını, zirai üretimin ve ona bağlı olarak gıda üretimin benzer şekilde artış göstermemesi yüzünden açlık ile savaşta başarılı olunamadığını söyledi.

Başarının, çağdaş, yenilenebilir, doğayı bozmayan, çevreyi koruyan, sürdürülebilir tarım teknikleri kullanarak, ürünün nitelik ve niceliğinin artırılması ile ülkeler arası gelişmişlik farklarını ortadan kaldıracak politikalar izlenmesine bağlı olduğunu söyleyen Çetin, "Tarım, ülkemizde toplumumuzun gıda, giyim, barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayan, büyük istihdam oluşturan, sanayimize hammadde sağlayan, önemli ölçüde ihracat ürünü yetiştiren ve ülkeye döviz kazandıran sektörlerin başında gelmektedir. 163. yılını dolduran tarımsal öğretim, araştırma ve yayım hizmetlerinin hem geçmişte hem de günümüzde ülke tarımına önemli katkıları olduğu yadsınamaz bir gerçektir" dedi.

Daha sonra 2008 yılı içerisinde akademik yükseltilmesi yapılan öğretim üyelerine ve meslekte 30 yılını tamamlayan ziraat mühendislerine plaket verildi. Törenin son bölümünde ise Prof. Dr. Tayfun Özkaya "Gıda krizi, tarımda biyoçeşitlilik ve tohum sorunu" konulu bir konferans verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 16:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?