4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Tarımsal üretim haritası

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'nin tarımsal üretim haritasını çıkardıklarını söyleyerek, "Türkiye topraklarının tomografisini çektik. Topraklarımızda en verimli ne yetişir, bunları tespit ettik" dedi.

Bursa Valisi Şahabbettin Harput'u makamında ziyaret eden Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Bursa'nın tarım ve hayvancılık anlamında potansiyeli yüksek bir il olduğuna dikkat çekti. Bursa'nın gerek meyve sebze üretiminde gerekse hayvancılıkta çok çok iyi durumda olduğunu söyleyen Eker, "Bursa'ya ayrı bir önem veriyoruz. Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi projesinin en başarılı olduğu illerden bir tanesi Bursa. Burada çok sayıda tesis, yüzde 50 destek yoluyla tarıma dayalı sanayi ve tarım ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, ambalajlanması ve soğuk hava depolamasını yapıyor. Biz çiftçinin ürününü daha iyi değerlendireceği tesisleri destekliyoruz. Bursa bu konuda en başarılı illerimizden birisi" diye konuştu.

Türkiye'de tarımla ilgili Cumhuriyet tarihinin en büyük projesini başlattıklarını söyleyen Eker, "Türkiye Tarımsal Üretim Havzaları Destekleme Modeli'ni geçtiğimiz günlerde açıkladık. Uygulama hakkında fikir alışverişinde bulunacağız. 527 milyon veriyle Türkiye'nin tarımsal üretim haritasını, tabiri caizse Türkiye topraklarının tomografisini çektik. Türkiye topraklarının her 2.5 dönümlük alanında en verimli neler yetişir, bunları ortaya çıkardık. Bursa'da bununla ilgili birtakım görüşmeler yapacağız" dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, Bursa'nın tarım ve hayvancılıkta Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Eker'den kendilerine destek vermeye devam etmesini istedi. Tarım ve Koyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'e Harput tarafından İznik çinisi hediye edildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 16:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?