3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Tarladan Hukuk Fakültesi'ne

Bursa'nın İnegöl ilçesinde patates tarlasında çalışırken derslerini aksatmayan ve ÖSS sınavı sonrası İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan Tuğba Koçaker, hayırseverlerden burs desteği bekliyor.

Yaz aylarında sezonluk işçi olarak patates tarlalarında çalışarak, ailesinin yükünü azaltmak isteyen Tuğba Koçaker, bir yandan da derslerine çalıştı.

2009 ÖSS sınavında Eşit Ağırlık alanında 339.161 puan alıp, İnegöl 6.'sı, Bursa 194'üncüsü olan Koçaker, 4. tercihi olan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Turgutalp Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğba Koçaker, annesi Döndü Koçaker ile birlikte patates ve fidan tarlalarında ter dökerek okul harçlığını kazanmaya çalışırken, kazandığı hukuk fakültesinde okuyabilmesi için hayırsever işadamlarından burs desteği bekliyor.

Koçaker mobilya firmasında işçi olarak çalışan baba Ramazan Koçaker ve anne Döndü Koçaker çiftinin 4 evladından 3'ücüsü olan Tuğba Koçaker, ailesine yük olmamak için yaz sezonlarında sezonluk işçi olarak çalıştığını, alnının teri ile okul harçlığını kazandığını söyledi.

Bu arada derslerini de hiç ihmal etmediğini, planlı programlı bir çalışma ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandığını ifade eden Koçaker, "Ağabeyim Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde okuyor. Aileme daha fazla yük olmamak için yaz aylarında annem ile birlikte tarlada çalışarak alnımın teri ile okul harçlığımı kazanıyorum. İnşallah okulu bitirdiğimde hakim olmak istiyorum. Bunun için de daha da çok çalışacağım. Ailemin yüzünü asla kara çıkarmayacağım" dedi.

Anne Döndü Koçaker ise, kızı Tuğba'ya her zaman güvendiğini belirterek, "Kızım Tuğba, okuldan çıkıp eve geldiğinde kafasını kaldırmadan ders çalışırdı. Sonunda istediği bir üniversiteyi kazandı. Ben kızımdan daha çok sevindim. Çünkü, ben okuyamadım onun okuması için elimden geleni yapacağım. Gerekirse her zaman tarlada çalışır kızıma kol kanat gererim" diye konuştu.
Okul harçlarını nasıl yatıracağını düşünen Tuğba, hayırseverlerden eğitimi için kendisine yardım eli uzatılmasını istiyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 18:13:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali soysal IP: 88.247.97.xxx Tarih : 16.08.2009 18:39:44

helal olsun valla imkanım yok ama imkanım olsaydı bu genç kızı ben okutmak isterdim tüm iş adamlarından bu genç kardeşimize yardım etmelerini rica ediyorum