4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Tarzan Ali'nin kar keyfi

Tarzan Ali, Türkiye'nin en gözde merkezlerinden biri olan ve binlerce turistin geldiği Uludağ'da mayıs ayında kar banyosu yaptı.

Kış aylarında kent merkezinde kalan Tarzan Ali, yaz sezonunu açtığını, bundan sonra Uludağ'ın serin ormanlarında yaşayacağını söyledi.
Tarzan Ali lakaplı Ali Talay, sıcak ya da soğuk havanın kendisini etkilemediğini söyleyerek, mayıs ayı olmasına rağmen karların erimediği dağda kar banyosu yaptı. Kar banyosu yaparak dinç kaldığını söyleyen 61 yaşındaki Tarzan Ali, "Artık kış bitti. Uludağ'a döndüm. Burada kar var, kuşların sesi var, çamların kokusu var. Her şey çok güzel burada. Şehirde ise dedikodu, iftira gibi kötü şeyler var. Ben bunlardan bıktım. İnsanlardan kaçtım. Buradan kopamıyorum. Burası beni kendisine bağladı. Bundan sonra
dağda yaşayacağım" dedi.

Bağırarak çok sevdiği kızı arayan Tarzan Ali, dağlara çıkma sebebini de şöyle anlattı: "Sevdiğim bir kız vardı. Ailesi evlenmemizi istemiyordu. Kız arkadaşım intihar etti. Ondan sonra dağlara çıktım. Bir daha da başkasını sevemedim. Tek başıma burada yaşamak beni sakinleştiriyor, rahatlatıyor" diye konuştu.
Kış sezonu biterken karla yıkandığını, yaz aylarında ise göllere girdiğini belirten Bursa Tarzanı, "Burada kendime küçük bir yer açtım. Orada altıma yaprak, ot ve gazete sererek uyuyorum. Soğuğa karşı dirençli olduğumdan üşümüyorum. Kış aylarında karla yıkanıyorum. Yaz aylarında da göllere giriyorum. Yazın ayılarla birlikte yıkandığım zamanlar oluyor. Ayı balık tutarken, ben yıkanıyorum. Beni görüyor ama hiçbir şey yapmıyor. Çünkü benim de ona bir zararım yok. Hayvanlar artık beni görmeye alıştı" şeklinde konuştu.

Heykelinin dikileceğini ifade eden Atay, "Ben başkanlardan iş istiyorum. Bana destek verirseler çok mutlu olurum. Önümüzdeki ay heykelimi yapacaklar. Bu beni çok mutlu etti. Ama bir de bana orman bekçiliği gibi bir iş verirlerse halka yararlı bir şeyler yapmak istiyorum. İnsanlara faydam olsun istiyorum" dedi.
Tarzan Ali, "Manisa Tarzanı" öldükten sonda Türkiye'de yaşayan tek Tarzan olarak da biliniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 11:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?