6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Taşeron işçiler rektörlüğe yürüdü

TIP FAKÜLTESİNİN TAŞERON İŞÇİLERİ REKTÖRLÜĞE YÜRÜDÜ

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde taşeron olarak çalıştırılan ve maaşlarını alamadıklarını ileri süren işçiler, eşit ücret ve kadro istedi. Poliklinikler önünde toplanan işçiler, ellerinde dövizlerle slogan atarak rektörlük binasına kadar yürüdü. Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı eylemde, kalabalık Rektör Mete Cengiz'den destek sözü aldı.

Tıp Fakültesi Hastanesi'nde temizlikçi, hasta bakıcı, bilgi işlem, arşiv ve eczanede taşeron olarak çalıştırılan bin 300 işçi, maaşlarının ödenmemesini eylem yaparak kınadı. Sabah saat 08.00 sıralarında poliklinikler önünde toplanan işçiler, ücret eşitliği ve kadro istediklerini söyledi. Ellerinde pankartlarla slogan atan işçiler, geniş güvenlik tedbirleri altında rektörlük binasına kadar yürüdü. Kendileri gibi taşeron olarak çalışan özel güvenlik elemanları ise rektörlük önünde adeta etten duvar ördü.

Slogan atan kalabalık adına; 9 yıl çalıştıktan sonra işine son verilen İsmet Karabalık, DİSK'e bağlı Dev Sağlık İş Sendikası Marmara Bölge Sorumlusu Derya Öztürk ve sendikanın hastane temsilcisi Fikret Sarıgül ile Uğur Tantal, Rektör Mete Cengiz ile görüştü. Görüşmeler sırasında dışarıda bekleyen kalabalık, arkadaşlarını sloganlarıyla destekledi. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Prof. Dr. Cengiz'in destek sözü vermesi, işçileri sevince boğdu.

Yaklaşık 2 saat süren eylemle ilgili açıklama yapan sendikanın iş yeri temsilcisi Fikret Sarıgül, "Bizler taşeron ve iş güvencesi olmaksızın çalıştığımız için aynı işi yaptığımız arkadaşlarımız bizden 2-3 kat fazla ve zamanında maaş alırken, bizler hakkımız olan maaşlarımızı hem açlık sınırının altında hem de düzensiz bir şekilde alıyoruz. Birçok işçi arkadaşımız maaşı zamanında yatmadığı için banka ve fatura ödemelerinde çocuğunun ve ailesinin en temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Bizler sadece

maaşımızın zamanında ve eksiksiz ödenmesi için toplanmadık. Aynı zamanda bir hekimle tartıştığı gerekçesiyle işine son verilen İsmet Karabalık arkadaşımızın işe iadesini istiyoruz. Ücret eşitliği ve kadro istiyoruz" ifadelerini kullandı.

TIP FAKÜLTESİNİN TAŞERON İŞÇİLERİ REKTÖRLÜĞE YÜRÜDÜ
TIP FAKÜLTESİNİN TAŞERON İŞÇİLERİ REKTÖRLÜĞE YÜRÜDÜ
TIP FAKÜLTESİNİN TAŞERON İŞÇİLERİ REKTÖRLÜĞE YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 11:26:00
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 15:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?