3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Tashih-i Huruf sertifikaları verildi

Bursa'da, Diyanet İşleri Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tashih-i Huruf 3. dönem kursları sona erdi.

İhsaniye Mahallesi'ndeki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen kurs mezuniyet törenine, Vali Yardımcısı Adnan Kayık, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Sarıkaya ve çok sayıda cami görevlisi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Fethiye Camisi İmamı Sezai Ceyhan, Kuran-ı Kerim ziyafeti verdi. Ardından söz alan Yusuf Sarıkaya, hizmet içi eğitim alanındaki eğitimlere büyük önem verdiklerini söyledi.

Cami görevlilerinin kendilerini geliştirmesi için kurslar düzenlemeye devam edeceklerini kaydeden Sarıkaya, "İlahiyat Fakültesi gibi birçok kurum bize destek veriyor. Diyanet İşleri Bakanlığı, çok önemli bir kurum. Daima imamlarımızın, kendilerini yenilemesi ve tazelemesi gerekir. Meslektaşlarımın sadece okuldan aldığı bilgilere hep yeni bilgiler katmalıdır" dedi.

Kursa katılan adaylar adına konuşma yapan Tuna Camii İmamı Lütfi Taşçı, kursun çok faydalı geçtiniği belirtti. İl Müftüsü Mahmut Gündüz, bu tür kursların düzenlenmesinin kendisini çok memnun ettiğini dile getirerek, "Tashih-i Huruf Kursu, 3 dönem boyunca devam etti. İmamlık kolay bir meslek değil. Sorumluluğu yüksek bir meslek. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Erdinç Çelikkurt şefliğinde koro eşliğinde ilahiler okundu.
Programın son bölümünde kurstan mezun olan 20 cami görevlisine sertifikaları verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 12:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?