6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Taşın altından 6 ayrı müebbet çıktı

23 KİLOGRAMLIK TAŞIN ALTINDAN 6 AYRI MÜEBBET ÇIKTI

Bursa'da, düğünden dönen araca attıkları 23 kiloluk taş yüzünden bir annenin ölümüne, kucağındaki 2,5 yaşındaki kızın ise yaralanmasına sebep oldukları iddia edilen 3 şüpheli hakkında 6 ayrı müebbet hapis istendi. Olaya karıştıkları iddia edilen ve yaşları küçük olduğu için soruşturmaları çocuk savcılığı tarafından yürütülen 4 gencin dosyası ise tefrik edildi.

Edinilen bilgiye göre, 14 Kasım'da Karacabey ilçesine bağlı Sultaniye köyündeki bir düğüne katılan Kamil Atış (28), ailesiyle birlikte oturdukları Bakırköy'e dönmek için yola çıktı. Bu sırada düğüne alınmadıkları için sinirlenen ve Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç'un yaşı küçük yeğeni H.K., arkadaşı G.K. ile birlikte babasına ait otomobille Kamil Atış'ın aracını takip etmeye başladı. Sürekli selektör yaparak otomobilin önüne direksiyon kıran gençlerin küfretmesi üzerine dehşete kapılan Kamil Atış'ın eşi Burcu Atış (22), kardeşi Burçin Tümen'i (25) arayarak yardım istedi.

Bunun üzerine Burçin Tümen, düğün sahibi Mücahit Ayyaldız'ın (49) kullandığı otomobille kardeşinin yanına gitti. Gençlerden korunmak için konvoy halinde yola devam etme kararı alan 2 kardeş, Yenisarıbey köyü girişinde gençlerin araçlarıyla yol kenarında beklediklerini gördü. Bunun üzerine araçtan inen Burçin Tümen, gençlerle konuşmak istedi. Fakat şüpheli gençler Tümen'in üzerine araç sürünce Tümen de elindeki levyeyi otomobile fırlattı. Kullandıkları otomobilin ön camı kıralan gençler, oturdukları Hotanlı köyüne doğru kaçmaya başladılar.

Önlerindeki 2 aracı da geçip ikamet ettikleri Hotanlı köyüne gelen şüpheli gençler, diğer yaşı küçük arkadaşlarının da yardımıyla taşlarla barikat kurup yolu trafiğe kapattılar. Bir süre sonra buraya gelen Kamil Atış, kalabalık bir grubun saldırısına uğrayacağını anlayınca otomobilin hızını arttırıp barikatı aşmaya çalıştı. Bu sırada saklandığı yerden çıkan şüpheli H.K., elindeki 23,5 kilogramlık taşı araca fırlattı. Otomobilin ön koltuğunda oturan Burcu Atış hayatını kaybederken, kucağında 2,5 yaşındaki

kızı ise ağır yaralandı. Kamil Atış, kızını kurtarmak için kırık camla yoluna devam etti. Fakat arkadan gelen kayınbiraderi Burçin Tümen ve düğün sahibi Mücahit Ayyaldız, şüpheli gençler tarafından durduruldu. Feci şekilde darp edilen Burçin Tümen'in burnunda hayati fonksiyonlarını birinci derecede etkileyecek kemik kırığı oluştu. Mücahit Ayyaldız ise hafif şekilde yaralandı.

Olaya karışan şüpheli gençler jandarma tarafından gözaltına alınırken, genç annenin ölümüne, küçük kızının yaralanmasına sebep olan 23,5 kilogramlık taş ise emanete alındı.

Savcılığın olayla alakalı soruşturması sona erdi. Savcılık yaşı küçük olan gençlere yardımcı oldukları öne sürülen Necmi E. (26), Şükrü A. (30) ve İsmail E. (20) hakkında 6 ayrı müebbet hapis ve 11 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı. Ayrıca yaşı küçük şüpheli H.K.'nın aracına levye atarak saldırdığı öne sürülen Burçin Tümen hakkında da "mala zarar vermek" suçundan 3 yıla kadar hapis istedi. Şüpheliler, önümüzdeki günlerde 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacaklar.

Öte yandan Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç'un yeğeni H.K. ve arkadaşları G.K., O.K. ve A.Ö. hakkındaki soruşturma dosyası, tefrik edilerek çocuk savcılığına gönderildi. Yaşı küçük zanlılar hakkında açılacak olan davanın, 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bu dosya ile birleştirilmesi bekleniyor.

23 KİLOGRAMLIK TAŞIN ALTINDAN 6 AYRI MÜEBBET ÇIKTI
23 KİLOGRAMLIK TAŞIN ALTINDAN 6 AYRI MÜEBBET ÇIKTI
23 KİLOGRAMLIK TAŞIN ALTINDAN 6 AYRI MÜEBBET ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 09:54:04
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 23:18:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?