3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Taşlama atölyeleri üretime başlıyor

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, ekonomik krizin bedelini ağır ödemek zorunda kalan taşlama atölyeleri, birkaç aylık aradan sonra yeniden üretime başlıyor.

Yaklaşık üç aydır Componenta’nın üretiminin daralması yüzünden faaliyetlerini durduran taşlama atölyeleri, 1 Mayıs itibariyle yüzde yirmi kapasiteyle çalışmaya başlayacak.

Metal İşlemecileri Tüketim Kooperatifi Başkanı Yunus Kuloğlu’ndan alınan bilgiye göre, uzun süreden beri faaliyetlerini durduran taşlama atölyelerinin 1 Mayıs itibariyle üretime başlayacakları öğrenildi. Kuloğlu, “Ekonomik krizle birlikte otomotiv sektöründe yaşanan daralmanın en büyük etkisini maalesef taşlama atölyeleri sahipleri olarak bizler gördük. Kriz öncesinde yaklaşık 700 kişiye iş kapısı olan atölyeler, krizin etkisiyle üretimlerini durdurmak zorunda kalmışlardı.

Geçtiğimiz günlerde Componenta ile yaptığımız ikili görüşmeler neticesinde ilk etapta beş firmanın aylık yüz ton işlem kapasiteli mal almasına, daha sonra da 1 Mayıs itibariyle de diğer firmaların yüzde yirmi kapasiteyle çalışma imkanları sağlanmıştır. Bu zorlu sürecin atlatılması için gerek Componenta gerekse taşlama atölyeleri üzerlerine düşen görevi yerine getirerek krizin faturası birlikte aşmaya çalışmaktadırlar.

Bu kapsamda fiyatlar 2007 rakamlarına çekilerek zararına üretim yapmayı göze alan taşlama atölyeleri, sırf çalıştırdıkları işçilerini daha fazla mağdur etmemek için acı şerbeti gönüllü olarak içmeyi kabul etmiştir.” diyerek, işsiz kalan işçilerin bir an önce evlerine ekmek parası götürebilmeleri için zararına üretim yapmayı kabul ettiklerini vurguladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 17:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?