3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Tatlıcının tadı kaçtı

Ramazan ayında tatlıcıların sektörden umduğunu bulamadığını belirten Bursa Muhalebeciler, Pastacılar ve Benzerleri Odası Başkanı Necip Daş, meslekle ilgisi olmayan kişilerin sektöre girerek tatlı standardını düşürdüğünü söyledi.

BESOB binasındaki toplantıda açıklama yapan Bursa Muhalebeciler, Pastacılar ve Benzerleri Odası Başkanı Necip Daş, Ramazan ayında tatlı sektöründe kriz yaşandığını belirtti. Şehir merkezinde sayıları her geçen gün artan seyyar tatlıcılara yönelik belediyelerin denetimlerini artırmasını isteyen Daş, söz konusu satıcıların halk sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

Kayıt dışı çalışanlar, grosmarketlerin ucuz tatlı satmalarını ve merdiven altı imalathaneleri eleştiren Daş, sektörle ilgisi olmayan kişilerin
tatlı standardını düşürdüğünü ifade etti.

Daş, "Konuyla alakası olmayan kişiler bu sektöre yöneldi. Bazı kişiler, Ramazan ayını kullanarak tatlı satıyor. Seyyar satıcıların faaliyetlerine son vermek gerekir. Esnafımız ödemelerini Ramazan ayına ayarlamıştı. Bu Ramazan da esnafımız umdunu bulamadı. Bunun sebepleri, okulların bayram sonrası açılması nedeniyle vatandaşların tatilden dönmemesi, kayıt dışı çalışanlar ve tatlı yerine meyve tüketiminin çoğalmasıdır" dedi.
Daş, halkın tatlı alışverişi yaparken fiyatına göre seçim yapmaması gerektiğini, güvendikleri yerlerden ürün almasını istedi.

Ev böreği ve baklava satışı yapan işletme sahipleri ise vatandaşların tatlıda fiyat yerine kaliteye dikkat etmesi gerektiğini belirtti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 13:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?