4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Tayların fiyatları dudak uçuklatıyor

Bursa'da Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde (TİGEM) satışa çıkarılan milyarlık safkan Arap koşu tayları fiyatlarıyla dudak uçuklattı. 'Yudum' isimli tay 140 bin liraya alıcı buldu.

2007-2008 doğumlu 50 safkan Arap tayı mezada çıkarıldı. Çok sayıda at meraklısının katıldığı mezatta geniş güvenlik tedbiri alındı. Günün en pahalı tayı Mehmet Tay isimli at meraklısının 140 bin TL ile satın aldığı 'Yudum' isimli 2 yaşındaki erkek Arap tayı oldu. Bu tayı Arif Dikbaş isimli at meraklısının 135 bin TL'ye satın aldığı 'Gökmener' isimli 2 yaşındaki erkek Arap tayı izlerken, ihalenin en pahalı üçüncü tayı 105 bin TL'ye Mevlüt Tanyiğit'in satın aldığı 'Tugay' ve Arif Dikbaş'ın satın aldığı
'Güngörtay' isimli 2 yaşındaki taylar oldu.

En düşük 5 bin ve en yüksek 140 bin TL'ye alıcı bulan 50 taydan hepsi satıldı. Müzayededen Karacabey TİGEM İşletmesi 2 milyon 97 bin TL gelir elde etti. Huzursuzluk çıkaran bir kişi, teminatı iptal edilip ihaleden men edildi. İsmi açıklanmayan şahıs, başka bir at meraklısına da saldırdığı gerekçesiyle jandarma tarafından gözaltına alındı.
TİGEM İşletme Müdürü Ahmet Çıra, kavgaya sebebiyet veren at meraklılarının bir yıl boyunca ihalelerden men cezasına çarptırılacağını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 19:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?