3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Tazminat karmaşası

Nergis Holding'in tazminatları ödeyeceğinin açıklanmasından sonra avukatlarıyla birlikte iş yerine giden eski işçiler, tazminat miktarı hakkında bilgi verilmediğini öne sürdü.

Nergis Holding'in önünde toplanan eski işçiler ve avukatlar, yarın ödenmesi beklenen tazminatla ilgili bilgi almak istedi. Ancak tazminat miktarının içeriği ile ilgili bilgi alamadıklarını belirten Av. Tacettin Ertaç, "Paraların yarın ödenmesini bekliyoruz ancak ödenecek tazminatın miktarı hakkında hiçbir bilgi verilmiyor. Masraflar, avukat paraları ödenecek mi bilmiyoruz. Bilgi verseler burada beklemeyiz. Bu işçiler 10 ayı aşkın süredir aç, susuz. 10 aydan beri benim büroma geliyorlar.

Haber aldığıma göre sadece ihbar kıdem tazminatı ödenecekmiş. Avukat masraflarına karışmayacaklarmış. Ancak Türk İş Kanunu'na göre, iş hakkının feshedildiği tarihten itibaren tazminat ödenmediği takdirde, en yüksek banka mevduat faizi uygulanır. Yarın ödemeler başlayacak. O zaman göreceğiz yasaya uygun ödeyip ödemediklerini. Böyle bir durum söz konusu olursa, gereken işlemleri yapacağız ve işçilerin haklarını alacağız" ifadelerini kullandı.
Simitlerle karınlarını doyuran işçiler, avukatların açıklamalarından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 17:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?