6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Tecavüz zanlıları serbest!

ÇAMURLA GELEN KURTULUŞUN ZANLILARI SERBEST KALDI

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde çay içmeye davet ettikleri 2 kadına tecavüz edip para, altın ve telefonlarını gasp ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 3 sanık, Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporun geç gelme ihtimalini dikkate alan mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "yağma, cinsel istismar" suçlarından 24'er yıla kadar hapsi talep edilen tutuklu sanıklar S.B. (23), İ.A. (22) ve H.M.Ç.'nin (27) 310 gün sonra tahliye edildiği davaya, mağdureler 52 yaşındaki Ş.Ö. ve 29 yaşındaki E.M. katılmadı.

Yaklaşık 10 ay önce Mustafakemalpaşa ilçesinde meydana gelen olayın mağduru Ş.Ö., daha önce katıldığı duruşmada, "Sanıklar benimle hem önden hem arkadan zorla ilişkiye girdi. Olayın etkisiyle halsiz ve bitkin kaldım. Arkadaşım E.M., jandarmalarla birlikte bana sesleniyordu. Ancak ağzım kuruduğu için cevap veremedim. Daha sonra yerden çamur alıp ağzıma sürdüm ve ağzımı nemlendirdim. Ancak bu şekilde sesimi duyurabildim. Sanıklardan şikayetçiyim" demişti.

Ş.Ö.'nün suçlamalarını kabul etmeyen sanıklar, olay günü telefonla iki kadın çağırdıklarını, ormanlık alana girdiklerini, birisinin ilişkiyi istemeyip gittiğini söylemişti. Sanıklar, Ş.Ö.'nün ise, "Üçünüzle de ilişkiye girerim ama 100 YTL verirseniz" dediğini anlatmıştı. Kendilerinin de 100 TL'yi verip Ş.Ö. ile ilişkiye girdiklerini belirten zanlılar, kimsenin parasını almadıklarını iddia etmişlerdi.

Mahkeme, raporların İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelmesi uzun zaman alacağı için yaklaşık 310 gündür tutuklu bulunan 3 arkadaşın tahliyesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 14:54:00
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 16:00:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?