6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Tecavüz zanlısının annesinden şok iddia

TECAVÜZ ZANLISININ ANNESİNDEN ŞOK İDDİA

Bursa'da, tecavüze uğradığını öne süren kızın bakire olduğunun raporla belirlenmesine rağmen oğlunun tahliye edilmemesine tepki gösteren anne, adliye çıkışında feryat etti. Kızın asıl maksadının para sızdırmak olduğunu iddia eden anne, "Mağdure olduğu iddia edilen kız bakire. Maksadı erkeklerden para sızdırmak. Alamayınca da çocukları suçluyor. Oğlum ve yeğeninin hiçbir suçu yok. Boşuna cezaevinde yatıyorlar" dedi.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "cebir, tehdit, hile kullanarak kişiyi hürriyetinden mahrum bırakmak, nitelikli cinsel istismar" suçlarından 18'er yıla kadar hapisleri istenen M.Ç. (24) ile yeğeni A.G.'nin (21) yargılanmasına devam edildi. Yaklaşık 6 ay önce merkez Yıldırım ilçesi, Demirtaş alt geçidindeki bir büfede 21 yaşındaki Ö.G.'ye tecavüz ettikleri iddia edilen sanıklar suçsuz olduklarını söyledi.

Sanıkların avukatı Nalan Bener, mağdure Ö.G.'nin gazetelerde çıkan haberlerini mahkeme heyetine göstererek sanıkların tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti iki sanığın da tutukluluğunun devamına karar verince sanık yakınları karara isyan etti.

Oğlu M.Ç. ve yeğeni A.G.'nin boş yere tutuklandığını iddia eden anne Kadriye Ç., "Görüştükleri kız büfeye geliyor. Oğlum kızdan dışarıya çıkmasını istiyor. Bunun üzerine kız üstünü başını yırtıyor. Kız başlıyor, 'Bana saldırıyorlar, tecavüz ediyorlar' diye bağırmaya. Oğlum suçsuz, kendi kendine karakola gidip ifadesini vermek istedi. İki gün kendisinden haber alamadık. Oğlum ile yeğenimim tutuklandığını öğrendik. Altı aydır tutuklular. Raporlar temiz. Kız bakire. Hatta bir kişiden daha para sızdırmak istemiş. O kişi de serbest kalmış. Bizimkiler ise hala tutuklu" diyerek isyan etti.

Hala Meral Ç. de yeğenlerinin suçsuz olduğunu söyledi.

TECAVÜZ ZANLISININ ANNESİNDEN ŞOK İDDİA
TECAVÜZ ZANLISININ ANNESİNDEN ŞOK İDDİA
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 14:15:02
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 18:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?