4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Tefeci aile

Bursa'da silah zoruyla tefecilik yaptıkları iddia edilen baba ve 4 oğlu gözaltına alındı. Tefecilerin, böbrek hastası olan kızı için 3 bin TL alan bir kişiden 60 bin TL istediği belirtildi.

İddiaya göre Fatih Mahallesi'nde, baba Fedai D. (54) ve oğulları Ercan D. (26), Emrah D. (20), Polat D. (30) ve Tuncay D. (37), mahalleden geçenlerin zorla önlerini keserek haraç almaya başladı. Bununla yetinmeyen aile üyeleri, yoldan geçen gençlerin motosikletlerini ellerinden aldı. Çete, bir süre sonra tefecilik işine de başladı.

Çete üyeleri, böbrek hastası olan kızı için 3 bin TL alan bir şahıstan 60 bin TL geri istedi. Şahısların bu parayı ödeyemeceğini söyleyen şahsı önce tehdit ettiği, daha sonra da bir araçla köye götürerek sopalarla dövdüğü ileri sürüldü.
20 kişiye faizle para verdikleri iddia edilen şahıslar, en son 5 bin TL verdikleri şahsın evini silah zoruyla kendi zimmetlerine geçirmek istedi. Notere giderek evi zorla üzerlerine alan şahıslar, av tüfeği ile para verdikleri kişileri tehdit etmeye başladı.

Bunun üzerine 20 mağdur, Bursa Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Fatih Mahallesi'ne gelerek operasyona başlayan güvenlik güçleri, baba ve 4 oğlunun evinde yaptığı aramada 1 adet av tüfeği ve 1 adet tapu ele geçirdi. Emniyette ifadeleri tamamlanan şahıslar, "suç işlemek için örgüt kurmak, nitelikli yağma, ölümle tehdit, kişiyi hürriyetinden mahrum etme, iş ve çalışma hürriyetinin ihlali" suçlarından adliyeye sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 15:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?