5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Tefecilere şok baskın

Bursa’da yetkisiz olarak faizle para sattıkları iddia edilen 13 kişi, mali polis tarafından gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü, şahısların aylık yüzde 6 ila 12 faizle kırdıkları çeklere de el konulduğunu bildirdi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, N.K. isimli şahsın şikayeti ve beyanı üzerine, Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Büro ekiplerinin, iki ayrı iş yerine operasyon düzenlediği bildirildi. Fomara’daki bir Danışmanlık Şirketi’nde yetkisiz olarak şahısların faizle çek kırdıklarının tespit edilmesi üzerine operasyona başlandı. M.T. (42) isimli kişinin 31 Temmuz 2004 tarihine kadar bir faktoring şirketine bağlı olarak Santral Garaj’da faaliyet gösterdiği ancak Vergi Dairesi’ne müracaat ederek burayı kapattığı bildirildi. M.T. ile bağlantılı olduğu iddia edilen A.T. isimli kişinin yetkisiz olarak Fomara’daki danışmanlık şirketinde çek kırdırma işlerine devam ettiği belirtildi.

Polisin genişlettiği operasyon sonucu M.T. (42), A.T. (57), S.A. (32), H.B. (38), N.Ö. (37), M.R.T. (32), B.A. (40), M.Ö. (57), B.A. (26), A.Ö. (20), F.A. (33), N.Z. (25) ve H.B. (37) isimli şahıslar gözaltına alındı. Sigorta, oto alım satımı, hayvan ticareti ve pazarcılıkla uğraşan şüpheli kişilerden bazılarının da Emniyet Müdürlüğü’nde suç kaydının bulunduğu öğrenildi.
Gözaltına alınan kişilerle birlikte çok sayıda çek, senet ve doküman ele geçirildi. Şahısların, yetkisiz olarak yaptıkları çek kırdırma işlemi karşılığında devleti büyük zarara uğrattıkları tespit edilerek, bu kişiler "Teşekkül halinde tefecilik ve 213 sayılı kanuna muhalefet’ suçlarından adliyeye sevk edildiler.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2005 Cumartesi 20:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?