6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Tefecilik operasyonu: 14 gözaltı

KENDİLERİNİ FAKTORİNG ŞİRKETİ GİBİ GÖSTERİP ZORLA TAHSİLAT YAPTILAR

Bursa'da, kendilerini faktoring şirketi gibi gösterip usulsüz çek ve senet tahsilatı yaptıkları iddia edilen 14 kişilik şebeke, jandarma tarafından çökertildi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kendilerini faktoring şirketi olarak gösterip usulsüz olarak faizle para vererek zorla çek ve senet tahsisatı yaptıkları öne sürülen şebekeyi bir yıl boyunca takibe aldı. Dün operasyona start veren ekipler, 4'ü kadın 14 kişiyi gözaltına aldı. Şebekenin ele başısı N.U. (38) isimli kadın ile birlikte M.Ç., S.E, G.T., Ö.T., E.E., O.S., E.E., İ.A., Ş.A., H.C.T., İ.S., Ç.T. ve S.F. de gözaltına alındı.

Merkez Osmangazi ve Nilüfer ile Yenişehir ilçelerinde yapılan eş zamanlı operasyonda yakalanan zanlıların, Sermaye Piyasası Kurulu'nda görevli iki kişiye kendilerine faktoring şirketi kurmaları için izin vermeleri karşılığında 50'şer bin TL rüşvet verdikleri öğrenildi.

Şebekenin kullandığı bilgisayarlar, hard diskler ile 750 bin TL tutarında çek ve senete el konuldu. Zanlılar, jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

KENDİLERİNİ FAKTORİNG ŞİRKETİ GİBİ GÖSTERİP ZORLA TAHSİLAT YAPTILAR
KENDİLERİNİ FAKTORİNG ŞİRKETİ GİBİ GÖSTERİP ZORLA TAHSİLAT YAPTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 14:50:04
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 18:33:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?