4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Teğmen annesinin yüreği ağzına geldi

Ergenekon'un son dalgasında savcılık talimatıyla evi aranan Şırnak'ta görevli teğmen M.Y.'nin annesi Nebahat Y., eve polisler geldiğinde oğlunun şehit olduğunu düşündüğünü belirterek, "Oğlumla telefonda görüştüm. Görevinin başında olduğunu söyledi.Oğlumun çeteyle bir bağı olamaz. Görevine bağlı çok dürüst çalışan bir insan" dedi. Teğmen M.Y.'nin Ergenekon operasyonunda tutuklanan eski özel harekatçı İbrahim Şahin ile telefon görüşmesi yaptığı ve teknik takibe takıldığı öğrenildi. Evde sadece bir beylik tabancası ile kullanılmış hatıra olarak saklanan boş kovanlar ve 15 adet CD bulundu.

Terörle Mücadele ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, savcılığın talimatıyla Selçuk Mahallesi Mehmetçik Caddesi'nde teğmen M.Y.'nin annesi Nebahat Y.'ye ait villada arama yaptı. Sabah 09.30'da 5 ayrı ekibi kapısında görünce oğlunun şehit olduğunu düşünen anne Nebahat Y., Şırnak'taki oğlu M.Y.'yi telefonla aradı.

Telefonda görüştüğü oğlunun görevinin başında olduğunu anlatan Nebahat Y., "Polisler eve gelince oğlumu aradım. Ben de çok korktum. Şehit olduğunu zannettim. Oğlumla gurur duyuyorum. O, görevine bağlı çok dürüst çalışan bir kişidir. Gözaltında falan değilmiş. Telefonda üzüleceğini düşünerek evin arandığını söyleyemedim" dedi.Ailenin akrabası Ali uslu da evde herhangi bir suç unsuru bulunamadığını kaydederek, "Yüzümüz ak, gururluyuz" diye konuştu.

Evde yapılan aramada bir beylik tabancası ile teğmenin hatıra olarak sakladığı birkaç boş kovan bulunduğu, incelenmek üzere 15 CD'ye el konulduğu öğrenildi.
Teğmen M.Y.'nin teknik takibe alınan eski özel harekatçı İbrahim Şahin ile telefon görüşmesi yaptığı ve bu görüşmenin ağa takıldığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 16:06:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?