3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Tek duruşma salonunda iki hakim

TEK DURUŞMA SALONUNDA İKİ AYRI HAKİM GÖREV YAPACAK

Bursa'da kapasitesinin kat kat üstünde hizmet veren adliyedeki yer yetersizliğine çözüm olarak çifte hakim uygulaması başlatıldı.

Yeni adliye binasının yeriyle alakalı tartışmalar yılan hikayesine dönerken, kapasitesinin kat kat üstünde hizmet veren Uluyol Caddesi'ndeki Adalet Sarayı'nda çifte hakim uygulaması başlatıldı. İhtiyaç olan yeni duruşma salonlarını açmaya yer kalmayınca, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu çareyi tek duruşma salonunda iki ayrı hakim görevlendirmekte buldu. 15 ayrı asliye ceza mahkemesinden 5'i ile sulh hukuk mahkemelerinden 2'sine çift hakim atandı.

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun yeni görevlendirme kararına göre; 5. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Mehtap Yılmaz ile 1. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Zahide Pınar, 10. Asliye Ceza Mahkemesi'ne, 5. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi İrfan Karacin ve 14. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Halis Gümüşoğlu 14. Asliye Ceza Mahkemesi'ne, 2. Ticaret Mahkemesi üyesi Derya Girgin ve 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Fadıl Çakır, 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne, 4. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Selçuk Yağmur ve 2. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi

Abdulgaffur Avcı, 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ne, 6. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mehmet Yılmaz ve 4. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Fatma Meşe 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ne, 3. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi İsmail Yılmaz ve 5. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Karakeçili, 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ne çifte hakim olarak atandı.

Bundan sonra bu 7 mahkemede 2'şer hakim görev yapacak. Gelen dosyalar da mahkemedeki hakimlere eşit olarak dağıtılacak.

Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Necati Türe, fiziki şartların yetersiz olduğu yerlerde uygulanan çifte hakim uygulamasının Bursa'da ilk olduğunu belirterek, "Amaç iş yoğunluğunun önüne geçmektir. Yeni duruşma salonu için yer olmadığı için böyle bir uygulamaya gidildi" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 09:59:05
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 13:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?