2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Tekel Binası çürük çıktı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kullanılması planlanan Tekel binası, yapılan teknik test sonucunda çürük çıkınca yıkılmaya başlandı.


Bir çok tarihi olaya tanıklık eden Tekel Yaprak Tütün Deposu'na yapılan araştırma sonucu "onarılamaz" raporu verildi. 2005 yılında üniversiteye devredilen ve 2007 yılı içinde 1 milyon YTL restorasyon kaynağı ayrılan tarihi binada hiç bir işlemin yapılmaması AK Partili ilçe yöneticilerinin tepkilerine sebep oldu. Uludağ Üniversitesi'ni eğitim yerine farklı şeylerle uğraşmakla suçlayan AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kahraman, 2 yıldan beri ciddi bir çalışma yapılmadığını öne sürdü.


Olumsuz raporun ardından binanın yıkım işlemlerine başladı. Yıkım işlemini ihaleyle bir firma kazanırken, Bursa Büyükşehir ve Mudanya Belediyesi'nin de yıkım işlemine destek verdiği öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde yapılan meclis toplantısında yeni fakülte inşaatı için 2 yıllık bir sürenin geçeceği, önümüzdeki günlerde 40 öğrenciyle de olsa fakültenin Pratik Kız Sanat Okulu eski binasında faaliyete başlaması teklif edilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 02:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?