3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

TEKEV kalifiye eleman yetiştirecek

Teknik Eğitim Vakfı Bursa İl Başkanlığı, sanayi şehri Bursa'nın en çok ihtiyaç duyduğu konuların başında gelen kalifiye eleman meselesini çözmek için çalışmalara başladı.

Yeni yönetim kurulu ile birlikte teknik eğitim çalışmalarına hız veren TEKEV Bursa İl Başkanlığı, önümüzdeki dönem vereceği seminerler ve kurslar ile Bursa'daki kalifiye eleman sıkıntısını hafifletecek. Sanayicilerden gelen taleplere göre çeşitli mesleki alanlarda kurslar vereceklerini söyleyen TEKEV Bursa İl Başkanı Fahri Yıldız, Vakıf bünyesinde bulunan ve farklı mesleki uzmanlığına sahip olan teknik öğretmenler ile sanayi alanında ihtiyaç duyulan her konuda eğitim vermeye hazır olduklarını belirtti.

Yapılacak mesleki eğitim programları ile birçok işsiz genci meslek sahibi yapacaklarının altını çizen Yıldız, "Bizler teknik öğretmenlerin oluşturduğu bir vakıf olarak, meslek edinememiş gençlerimize teknik ve mesleki eğitimler vererek onları sanayimize kazandıracağımıza inanıyoruz. Kalifiye elemana ihtiyaç duyan bütün sanayicilerimizden de bu konuda destek bekliyoruz" dedi.
Yeni yönetimle birlikte vakıf faaliyetlerine hız verdiklerini aktaran Bursa İl Başkanı Fahri Yıldız, "Eski yerimiz, çalışmalarımız için pek uygun değildi. Bizim gibi yoğun çalışma temposunda olan bir vakıf için daha geniş ve daha merkezi bir yere taşınmak istedik. Bundan böyle faaliyetlerimize Buttim'de devam edeceğiz. Vakıf üyesi arkadaşlarımızı da yeni yerimizde ağırlamaktan memnuniyet duyacağız. Bütün üyelerimizi ve mesleki eğitim alanında kendini geliştirmek isteyen gençlerimizi yeni yerimize bekliyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN İLK TEKNİK EĞİTİM LOKALİ BURSA'DA AÇILIYOR
Bütün bu faaliyetlerin yanı sıra vakıf üyeleri için bir de lokal açmaya hazırlandıklarının altını çizen Fahri Yıldız, Türkiye'de daha önce teknik eğitim lokali olmadığını ifade etti. Teknik öğretmenlik mesleğine yeni bir açılım kazandırmaya çalıştıklarını vurgulayan Yıldız, vakıf üyelerinin hafta içi ya da hafta sonu eşleri ve dostları ile gelebilecekleri, her türlü hizmeti bulabilecekleri nezih bir mekan hazırlığında olduklarını söyledi.
Vakıf üyelerinin açılacak lokalde her türlü hizmetten yararlanabileceklerini belirten Yıldız, lokalde kütüphane, dinlenme alanı ve toplantı salonları bulanacağını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 17:11:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?