3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Teknisyenlerin 45 yıl hapsi isteniyor

Uludağ'da 1 öğrencinin ölümü, 3 öğrencinin de yaralanmasıyla sonuçlanan telesiyej kazasıyla ilgili soruşturma sona erdi. Savcılık bakım kusurundan dolayı 3 teknisyen hakkında toplam 45 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı. 

Edinilen bilgiye göre, 2 ay önce Kızılay Bursa Şubesi'nin organize ettiği Mudanya Altıntaş'taki yaz kampı için pek çok ilden Bursa'ya gelen başarılı 157 öğrenci, gezi için Uludağ'a çıktı. Bakacak'daki istasyondan ikişer kişilik telesiyejlere binen çocuklar, sıra ile Sarı alana yola çıktı. Erzurum'un Çat İlçesi'nden gelen Meral Işık (14) kuzeni Gülşen Işık ile binmek istediği telesiyeje kalabalık sebebiyle Düzce'den Sümeyye Kısakol (16) ile birlikte bindi. Bir süre sonra Kızpınarı Mevkii'ne gelen iki arkadaşın yolculuk yaptığı telesiyej, makarasının arızalanması üzerine önünde seyreden bir başka telesiyeje hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle 15 metreden aşağı düşen Meral Işık, olay yerinde hayatını kaybetti. Arkadaşı Sümeyye Kısakol ile öndeki telesiyejde bulunan Uşak'lı Gizem Taylan (16) ile Düzce'li Aslıhan Keser (16) ise yaralandı.
 
Talihsiz kazayla alakalı Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sona erdi. Kazanın bakım kusurundan kaynaklandığı kanaatine varan savcılık, "taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçlarından 15 yıla kadar hapis talebiyle makine teknisyenleri H.A., U.K. ve M.T. hakkında dava açtı. Zanlılar, önümüzdeki günlerde TCK'nın 85-2 maddesi kapsamında 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
Bu arada, telesiyejin bakım müdürü hakkındaki soruşturma ise teknisyenlerinkinden ayrıldı. Devlet Memuru olan müdür için, bakanlığın soruşturma izni vermesi gerekiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 10:31:34
Güncelleme :25 Eylül 2007 Salı 12:49:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?