3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Teknoloji Tasarım Fuarı'na büyük ilgi

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve kısa adı MUSTEF olan ‘Eğitim, Spor, Teknoloji ve Tasarım Fuarı’ ilgi gördü.

Kapalı pazar yerindeki fuarın açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eren, “Günümüzde herkesin kabul ettiği kaçınılmaz bir gerçek vardır. O da çocuklarımızın yaşayacağı zamanın bizim yaşadığımız zamandan çok farklı olduğu ve daha da olacağıdır. Gözlem, sorgulama, araştırma, değerlendirme gibi tasarım ve teknoloji için gereken zihni süreçleri yeterince aktif hale getirmeyen, tek düze çalışmalarla, sadece el becerisini geliştiren yaklaşımlarla, yarınlarımızı kurmamız, yarının dünyasında yaşayacak insanların beklentilerini karşılamamız mümkün değildir.

Bu amaçla çocuklarımızın, ihtiyaçlar ortaya çıkmadan tahmin etme ve çare üretmek gerekir. İşte bizde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Teknoloji-Tasarım Ders müfredat programının bir amir hükmünü yerine getirmek üzere üç yıldır bu festivali yapıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise “Bir ülkenin gücü, eğitilmiş insanıyla ölçülür. Eğitimde tasarımın, teknolojinin, projenin önemi büyük. İlçemizde böylesi çalışmaları yürütenler teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaymakam Adem Saçan da “İlçemizde güzel işler başarılıyor Biz bu faaliyetlere artık eğitim festivali demeliyiz.” diyerek emeği geçenleri kutladı. Stantları gezen protokole İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eren tarafından bilgi verildi. Protokol üyeleri öğrencilerin becerileri karşısında hayretlerini gizleyemedi.. 4 gün süren fuarda ilçedeki bazı firmalar da stant açarak ürünlerini tanıtma fırsatı buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 12:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?