5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Tekstil iş kolunda grev sinyalleri

Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Genel Başkanı Zeki Polat, Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası ile süren toplu sözleşme görüşmelerinden bir sonuç alınamazsa 26 Ocak’ta greve gideceklerini söyledi.

TEKSİF Bursa Şubesi’nde düzenlediği toplantıda konuşan Zeki Polat, işveren sendikasıyla görüşmelerinin 5 aydır devam ettiğini belirterek, "Görüşmelerde bugüne kadar olumlu bir neticeye gelemedik. İşverenler yılda 4 defa olan ikramiye sayısını 1’e indirmek istiyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Eğer biz bu şartı kabul edersek, fabrikalarda çalışan eski işçiler işlerinden olur. Gıda, fazla mesai, pazar çalışması ve sözleşmenin yürürlülük süresi konularında da anlaşmazlıklarımız var, ancak en önemlisi ikramiyedir" dedi.

Genel Başkan Polat, 25 yıldır grev yapmadan, temsil ettikleri üyelerinin haklarını almaya çalıştıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Biz bugüne kadar üzüm yemek için gayret sarfettik. Ancak sokağa çıkarsak bağcıyı dövmek için gayret sarfederiz. Eğer anlaşmaya varılmazsa 26 Ocak’ta greve başlayacağız. 78 işyerinden bir grup 26’sında, bir grubu da 4 Şubat’ta greve başlayacak. İşverenlerin kafalarında hala ’Bu sendika 25 yıldır greve gitmedi, greve gitmez’ düşüncesi var. Ama şunu gayet açık ve net söylüyorum, hakkımızı aramak için ne gerekiyorsa yapacağız. Grev, hakları almak için bir araçtır, bunu kullanmak için son güne kadar bekleriz. Biz bu konuyu masa başında müzakereyle bitirmek istiyoruz."

İşçi temsilcilerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda görüşmelerde gelinen noktalar detaylarıyla anlatıldı. 3 saat süren toplantıdan sonra sendika yönetimine tam destek kararı çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 15:31:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?