6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Tekstilci cinayetine rekor ceza

TEKSTİLCİ CİNAYETİ SANIKLARINA REKOR CEZA

Bursa'da, kar maskesi takarak para ve kredi kartlarını gasp ettikleri işadamı Özkan Kapsan'ı (34) öldürüp ortada delil bırakmamak için aracını ateşe verdikleri iddia edilen 2 sanığa ceza yağdı. Cinayete azmettirmek suçundan bir süre tutuklu kalan maktul işadamının sekreteri ise beraat etti.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "tasarlayarak öldürmeye azmettirme, silahla yağma, başkasına ait kredi kartını izinsiz kullanıp yarar sağlama, iftira, hürriyeti tahdit, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden mahrum kılma, tasarlayarak öldürme ve mala zarar vermek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapisleri talep edilen tutuklu sanıklar Ö.A. (29) ve E.K. (30) ile cinayete azmettirmekle suçlanan işadamının sekreteri M.M. (27) son defa hakim karşısına çıktı. Sanıklar, son sözlerinde

mahkemenin takdirine sığındıklarını belirtti.

Mahkeme, sanık Ö.A.'yı, "bir suçu gizlemek ve delilleri ortadan kaldırmak maksadıyla adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca Ö.A. ve arkadaşı E.K., 5 ayrı yağma suçundan 50'şer yıl, 3 ayrı cinsel istismar suçundan 28'er yıl 9'ar ay olmak üzere toplam 90'ar yıl hapis ve bin 375'er TL para cezasına mahkum edildi.

Bu arada cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edilen ve bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen M.M.'nin ise beraatine karar verildi.

Cinayet, Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş beldesinde 4 yıl önce işlenmişti. Tekstil firması sahibi bir çocuk babası Özkan Kapsan (34), sekreteri M.M. ile gittiği Avdancık köyü yakınlarında çıplak halde öldürülmüş, 16 Z 8957 plakalı aracı ise olay yerine 4 kilometre uzaklıkta yakılmış olarak bulunmuştu. Jandarma tarafından ifadesi alınan sekreter M.M., cinsel ilişkiye girmek için ormanlık alana geldiklerini, bu sırada yanlarına gelen kar maskeli 2 kişinin patronu Özkan Kapsan'ı öldürüp kredi

kartını aldığını, kendisine ise tecavüz ettiğini söylemişti. Cinayet sonrası eşkale uyan ve katil zanlısı olarak yakalanan Y.K. ve İ.D. tutuklanmıştı. Suçlarını kabul etmeyen sanıklar, 320 gün cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Güvenlik güçleri, bir hırsızlık olayını araştırırken, ifadelerine başvurmak için çağırdığı Ö.A. ve E.K.'yi çapraz sorguya alınca cinayet çözülmüştü.

TEKSTİLCİ CİNAYETİ SANIKLARINA REKOR CEZA
TEKSTİLCİ CİNAYETİ SANIKLARINA REKOR CEZA
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 14:50:00
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 23:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?