5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Tekstilcilere başkan morali

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenen "2005 Uluslararası Türkiye Ev Tekstil Fuarı"na katılan Bursalı tekstil firmalarını ziyaret etti.

Bu yıl 11. düzenlenen fuarda, Bursalı firma sahipleriyle sohbet eden Belediye Başkanı Hikmet Şahin, "Hükümetimiz de iş hayatına çok önem veriyor. Avrupa Birliği’ne giriş süresinde ekonominin canlı olması, faizlerin inmesi ve milli hasılanın yükselmesi çok önemli" diye konuştu. İş hayatının canlı olmasının, Türkiye’nin ve Bursa’nın gelişmesi açısından çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Şahin, "Bu yıl yerli ve yabancı yaklaşık 600 firmanın katıldığı 2005 Uluslararası Türkiye Ev Tekstil Fuarı’na 180’in üzerinde Bursa firmasının katılması bizlerin gurur kaynağı oldu" dedi.

Türkiye’de güzel şeylerin olduğunu ve Bursa’da bu güzelliklerde her zaman bir adım önde olduğunu belirten Şahin, "Fuara katılarak Bursa’yı temsil eden firma sahiplerini tebrik ediyorum. Yerel yöneticiler ve özel kuruluşlarla birlikte el ele vererek daha güzele gideceğiz" diye konuştu. Şahin daha sonra, "2005 Uluslararası Türkiye Ev Tekstil Fuarı"na katılan başta Özdilek, Sönmez Tekstil, Nerfe Tekstil, Dersiyon Tekstil, Küçükçalık Mefruşat, Foga Tekstil, Özer Tekstil, Korteks, Minteks, Burkay Tekstil, Sökücüler Tekstil, Bağdaş Tekstil, Ihlamur Tekstil ve daha pek çok Bursalı tekstil firmalarını ziyaret ederek fuarın firma sahiplerine hayırlı olmasını diledi.

Ziyaret sırasında Başkan Şahin’e eşlik eden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhan Parsaker, Bursalı firmaların, "2005 Uluslararası Türkiye Ev Tekstil Fuarı"nda çoğunlukta olması gurur verici olduğunu belirtti. 600 firmanın 180’den fazlasının Bursa tekstilcisinin oluşturduğu bur fuarda Bursa’nın ev tekstilinde Türkiye’ye ne kadar hakim olduğunun bir göstergesi olduğunu belirten Parsaker, "Bursa’nın ev tekstilinde de hareketlenmesi ve iddalı olması çok güzel ve gurur verici. Aynı zamanda bu tablonun Türk tekstilcisinin dünyaya rekabetini artık markalaşma olarak ortaya koyduğunun bir göstergesidir" açıklamasında bulundu.

Bu arada ziyaret sırasında Başkan Hikmet Şahin, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseke ile karşılaştı. Kısa süre sohbet eden Başkan Şahin ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseke, çalışmalar hakkında da bilgi alışverişinde bulundu. Aile olarak tekstilci olduklarını söyleyen Özhaseke, en kısa sürede Şahin’i ziyaret için Bursa’ya geleceğini belirtti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2005 Pazar 18:07:19
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 13:30:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?