5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

'Tekstili içimizdeki Çinliler baltalıyor'

Teksif Pilot Sanayi Şubesi’nin 10. Olağan Genel Kurulu, Bursa’da Teksif Genel Başkanı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşleri Sendikası (TEKSİF) Pilot sanayi şubesinde konuşan Başkan Zeki Polat, "Siz benzinin mazotun litresini 458 bin liraya mal edeceksiniz, 2 milyon 600 bin liraya satacaksınız. Alın size enerji. Bu ayki tekstil işveren sendikasının dergisinde, dünyadaki enerji fiyatları var, biz en yakın rakibimizden yüzde 100 enerjiye fazla para veriyoruz" dedi.

Tekstil sektöründe son 1.5 ayda, en az yüzde 25 oranında daralma olduğunu ifade eden Polat, sektördeki gerilemenin birçok nedeninin bulunduğunu, ancak sorunun kaynağı olarak daha çok Uzakdoğu’nun gösterildiğini söyledi. Sektördeki daralmanın 4 ana nedeninin olduğunu belirten Polat, Uzakdoğu’dan gelen mallar, Çinliler ve kendi içimizdeki Çinliler, kayıt dışı ve enerji gibi 4 ana sorunun olduğunu sözlerine ekledi.

İlk önce bu sektöre bağlı tekstil ve hazır giyim ünitelerinin işverenlerinin bir araya gelmesinin gerekli olduğunu ifade Polat, "Çok çeşitli ses çıkıyor bizim sektörümüzde. Biz bu sesi bire ikiye indirmek durumundayız. Yoksa bu iktidarın bizim sesimizi duyma imkanı yok. Onun dışında ne isteyeceğimizi bilmeliyiz. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bundan 3 yıl önce Türk tekstilini Meclis’e getirmek şansını elde ettik. Fakat meclise geldikten sonra hazırlanan rapor laflarda kaldı. Biz bunun içinde önemli olan maddeleri hayata geçirmek zorundayız. Kayıt dışı olunca bunu kontrol etme şansınız yok. Vereceğim bir rakam sizi de beni de yanıltır. Yalnız tekstildeki daralma yeni başladı, nereye varacağını da kestirmek çok güç. Bizde öyle kayıt dışı var ki, ben diyorum, tekstilde 2 milyon insan çalışıyor, birileri çıkıp 7.5 milyon insan çalışıyor diyor’’ diye konuştu.
Toplantıya çok sayıda yetkili katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2005 Pazar 14:02:45
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?