6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Teleferiğe alternatif yolda geri sayım

TELEFERİĞE ALTERNATİF GÜZERGAH

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, özellikle kentin yüksek kesimlerine ulaşımın daha sağlıklı bir şekilde sağlanması için alternatif bir güzergah olarak açtığı Yeni Mahalle Piremir Caddesi'nde çalışmalar son aşamaya geldi.

Ulaşım probleminin çözümü için hazırlanan projeleri peş peşe hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, teleferiğe ulaşımda yeni bir güzergah oluşturdu. Işıklar İtfaiye Merkezi'nin bulunduğu noktadan başlayıp, Namazgah'ı Eşrefiler Caddesi'ne bağlayacak olan 500 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğindeki Yeni Mahalle Piremir Caddesi'nde asfaltlama çalışmaları hızla sürürken, yolun önümüzdeki günlerde hizmete açılması planlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ve BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Güngör Gülenç ile birlikte devam eden asfaltlama çalışmalarını inceleyip, Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten'den bilgi aldı. Sağlıklı bir kent olmanın temelinde sıkıntısız bir ulaşımın yattığını belirten Altepe, "Hedefimiz her noktasına kolay ulaşılabilir bir Bursa oluşturmak. Yeni arter açma çalışmalarımız bu döneme damga vuracak çalışmaların başında geliyor. Özellikle ulaşım konusunda sıkıntı yaşanan yüksek bölgelerde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Teleferik semtine çıkışta ve inişte yaşanan sıkıntıları en aza indirmek için bu bölgede alternatif bir güzergah oluşturduk. Yolun tamamlanmasıyla bölge daha rahat ulaşılabilir hale gelecek. Bölge sakinleri ile Uludağ'a çıkarken teleferiği kullanacak. Bu yol sayesinde askeri lise binaları arasından geçen ve keskin virajları olan yolu kullanmak zorunda kalmayacak" dedi.

Kent merkezinde değil, merkeze bağlı ilçelerde de ulaşım yatırımlarına büyük önem verdiklerini kaydeden Altepe, 16 ay içinde 160 kilometre yol açtıklarını ve bu yollara dökülen asfaltın da 300 bin tonu aştığını sözlerine ekledi.

TELEFERİĞE ALTERNATİF GÜZERGAH
TELEFERİĞE ALTERNATİF GÜZERGAH
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 11:24:04
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 15:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?