3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Teleferik projesinde ağaçları kurtaran alternatif

Eski Uludag Milli Parklar Muduru ve Yuksek Orman Muhendisi Remzi Tezcan, teleferik hattinin Sarialan-Cobankaya-oteller bolgesi olarak degistirilmesinin binlerce agacin kesilmesini onleyecegini soyledi. 

Bursa Buyuksehir Belediyesi'nin tartismalara yol acan teleferik projesine yeni bir teklif daha geldi. Bolgede tahribata yol acacagi dusuncesiyle cesitli cevreler ve sivil toplum orgutleri tarafindan tepki toplayan proje icin, eski Uludag Milli Parklar Muduru ve Yuksek Orman Muhendisi Remzi Tezcan, yeni bir teklif ortaya koydu. Teferruc-Kadiyayla-Sarialan-oteller bolgesi olarak yapilmasi planlanan hattin ormanda buyuk tahribata yol acacagini ifade eden Tezcan, "Sarialan ve oteller bolgesi arasindaki 4 bin 200 metre mesafede binlerce agac kesilecek. Halbuki projede yapilacak degisiklikle hat, Sarialan-Cobankaya-oteller bolgesi olarak degistirilirse, hem agac tahribatini onleyecek, hem de Cobankaya ve 2. gelisim bolgesine de ulasimi saglayacak. Belki mesafe az da olsa uzayacak, ama Cobankaya-oteller arasi acik arazi oldugu icin agac kesimine gerek kalmayacak. Ayrica bu guzergah Cobankaya ve 2. gelisim bolgesinin fonksiyonunu da artiracak" dedi. 

Tezcan, Sarialan-oteller bolgesi arasinda acilmasi planlanan teleferik yolunun 12 metre genisliginde olmasinin yeterli olmayacagini, cift yonlu calisacak hattin daha genis alan acilmasi gerektirecegini sozlerine ekledi. 

Dogader, projeyle ilgili Buyuksehir Belediyesi'ne itiraz dilekcesi verdi. Yapilan aciklamada, belediyenin teleferik projesini yaparken butcesinden pay ayirmadigi, bunun yerine yap-islet-devret modelli bir proje hazirlandigi bildirildi. Aciklamada, mevcut hattin korunmasi ve Sarialan-oteller bolgesi arasinda tabii dokuya zarar verilmemesi istendi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 15:54:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?