8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Teleferik projesine meclisten onay

Büyükşehir Belediye Meclisi, Bursa-Uludağ arası yeni teleferik projesindeki imar planı değişikliğini oy çokluğuyla kabul etti. 

Olağanüstü toplanan belediye meclisi, Bursa-Uludağ arasında yapılacak olan teleferik projesindeki 1/5000 ve 1/1000 imar planlarındaki değişikliği görüştü. Bursa ve Uludağ için büyük önem arz eden teleferik projesinde kanuni süreçte son aşamaya gelindiğini ifade eden Meclis Başkan Vekili Fahreddin Yıldırım, "Mevcut hat artık kullanılmayacak kadar eskidi. Teleferik projesi, Çevre ve Orman Bakanlığı, Kültür Turizm Bakanlığı Kültür Tabiat Varlıkları Bölge Koruma Kurulu ve Büyükşehir Belediyesi arasında mutabakata varılarak uygulanacak bir projedir. Milli Parklar ve Doğa Koruma ile Orman Genel Müdürlüklerinden istasyon binalarına dair projeler ve planların onayı alındı. Şimdi meclis onayından sonra bölgenin SİT alanı olması sebebiyle planlar Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'na sunulacak. Kurul onayından sonra Sarı-Alan istasyonu ile oteller bölgesine kadar olan hat Milli Parklar Kanunu'na istinaden Bayındırlık Bakanlığı onayına sunulacak. Oteller bölgesi ile alakalı imar planları da Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderilecek. Proje büyüklük anlamında bazı tenkitlere maruz kalıyordu. Bu konuda mutabakat sağlanarak Uludağ'da fazla ek yapılaşmaya gidilmeden istasyon binalarının fonksiyonel kullanımı sağlanarak mesele aşıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin tek başına yaptığı bir proje olmadığından gecikme oldu" dedi. 

İmar Komisyonu Başkanı Cemal Aybey de, projeyle alakalı nazım imar plan hükümleri hakkında bilgi verdi. Tüm istasyon alanlarının teleferik istasyon alanı olarak planlandığını açıklayan Aybey, "Yıldırım ilçemizdeki Teferrüç- Teleferik istasyon alanında yaklaşık 10 dekarlık belediyemize ait sahada, istasyon binası, 50 odalı butik otel, alış veriş merkezi, kapalı ve açık otopark, Kadıyayla istasyonunda istasyon binası ile destek ve hizmet üniteleri olacak. Kadıyayla'da yapı inşaat alanı 4 bin 800 metre kare yükseklik ise 12,5 metre olacak. Sarıalan istasyonunda yapı inşaat alanı 6 bin 900 metre kare olurken, destek hizmet birimi yer alacak. Oteller istasyon bölgesinde inşaat alanı 9 bin 900 metre kare olacak. Yapılacak binalar doğal yapı ile uyumlu olacak. Milli Park alanı içerisinde yapılacak her türlü uygulama ve değişikliklerde Doğa Koruma ve Mill Parklar genel Müdürlüğü'nün görüşü alınacak" dedi. 

Konuşmaların ardından projeyle alakalı plan değişiklikleri oy çokluğuyla kabul edildi. Mecliste ayrıca Mudanya Yolu'nda Bademli Kavşağı'na köprülü kavşak yapılması ile alakalı madde de oy çokluğuyla onaylandı. Madde görüşülürken, bağımsız üye Semih Pala, Başkan Hikmet Şahin'in bölgede kendisine özel imar planı değişikliği ile yaptırdığı şahsi konutunun bitmesinden sonra keyfi olarak Bademli'ye kavşak yapıldığını ileri sürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 20:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?