3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Teleferik ücretleri yeniden belirlendi

Bursa'da 45 yıldır vatandaşları Uludağ'a ulaştıran teleferik ile telesiyejlerin ücretleri yeniden belirlendi.

Yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de tercih ettiği teleferiğin ücretleri 2008 yılının sona ermesiyle birlikte tekrar belirlendi.

1963 yılından bu yana Uludağ'a alternatif ulaşım sağlayan 2 bin 285 metre uzunluğu ile Türkiye'nin uzun hava hattı olma özelliğini taşıyan teleferikte, halk günü olan çarşamba ve cuma günleri Teferrüç ile Sarıalan arası gidiş - dönüş tam bilet 6 YTL, Teferrüç ile Kadıyayla arası gidiş - dönüş 3 YTL, Teferrüç ile Kadıyayla gidiş 2 YTL, Teferrüç Sarıalan gidiş 3 YTL, Sarıalan Teferrüç dönüş 3 YTL olarak belirlendi.

Diğer günler, halk günlerinin iki katı ücret ödeyerek Uludağ'a çıkacak olan yolcular, Sarıalan ve Çobankaya arasında gidiş dönüş için ise haftanın her günü 6 YTL ödeyecekler. Teleferikten yararlanacak olan 7 ile 12 yaş arası çocuklar, çocuk biletine tabi tutulacak.

Halk günlerinde çocuklar için Teferrüç - Sarıalan ile Sarıalan - Çobankaya arası gidiş dönüş 3 YTL, Teferrüç - Kadıyayla gidiş dönüş, Teferrüç - Sarıalan gidiş ve Sarıalan - Teferrüç dönüş için 1,5 YTL ücret alınacak. Diğer günlerde yine çocuklar için de halk günlerinin iki katı ücret ödenerek yolculuk yapılacak. Eğitim ve öğretim döneminde hafta içi öğretmenleriyle birlikte gelen ve en az 20 kişiden oluşan ilköğretim öğrenci gruplarından Teferrüç-Sarıalan arası gidiş dönüş ücreti olarak 2,5 YTL alınacak.

Halk günlerine rastlayan bayram günlerinde halk günü indiriminin uygulanmayacağı belirtildi. Yeni tarifeye göre, 90 YTL değerindeki 15 günlük pasolar aybaşlarından ayın 15'ine veya 15'inden ay sonlarına kadar; 180 YTL değerindeki 1 aylık pasolar ise ay başlarından itibaren 1 ay boyunca kullanılabilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 14:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?