5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Teleferik yeniden sefere başlıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllık bakıma alınan teleferik, cumartesi günü seferlerine yeniden başlıyor. Bursa’nın simgeleri arasında yer alan teleferiğin tüm elektrik ve mekanik sistemlerin bakımı, Bursa Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından yapıldı.

Türkiye’nin gerçek anlamdaki tek teleferik tesisi olan ve 1963 yılından beri faaliyet gösteren teleferiğin yaklaşık bir ay süren yıllık bakımları tamamlandı.

Uludağ’a ulaşımı sağlayan, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği teleferik hattının yanı sıra, 5 yıldır hizmet dışı olan Sarıalan - Çobankaya arasındaki telesiyej tesislerindeki yenileme çalışmalarının da devam ettiğini bildiren yetkililer, tesisin yaz sezonunda hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

Yıllık periyodik bakım süresince, Teferrüç ve Sarıalan istasyonlarındaki elektrik motorlarının bakımı, istasyonlardaki elektrik ve kumanda panolarının, haberleşme sisteminin bakımı, yolcu kabinlerinin yürüyüş sistemine ait makaraların değiştirilmesi, istasyonlardaki kasnakların aşınmış fiberlerinin değiştirilmesi, çek, kontra ve ray tellerinde röntgen çekilerek aşınma ve kırık kontrolü ile hatların yağlama işlemleri yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 17:08:24
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 15:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?