6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Teleferikte son onay bekleniyor

BURSA'NIN YENİ TELEFERİĞİNDE SON ONAY BEKLENİYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ'a yeni teleferik projesinde sona gelindiğini, Anıtlar Kurulu'nun ilk toplantısında onayların çıkmasını beklediklerini söyledi. Yeni teleferikle ilgili 1.istasyon olan Kadıyayla'da ise etüt çalışmaları başladı.

Bursa'nın sadece ana arterlerinde değil merkeze bağlı tüm ilçelerinde altyapıdan ulaşıma, spordan tarihi ve kültürel mirasa kadar 800'ün üzerinde proje hazırladıklarının ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, projelerde bir bir uygulamaya geçildiğini kaydetti. Bursa'nın yarım asırlık simgesi olan teleferiğin yenilenerek, oteller bölgesine 21 dakikada ulaşımı sağlayacak olan projede sona gelindiğini belirten Başkan Altepe, "İstasyonlarla ilgili son kurul onayı kaldı. Anıtlar Kurulu'nun ilk

toplantısında onayların çıkmasını bekliyoruz. Ardından bu projenin temelini atacağız ve bir yıl içinde de inşaatı tamamlamayı hedefliyoruz. Taşıma kapasitesi 10 kat artacak olan yeni teleferik sayesinde kent merkezindeki otellerde kalan yerli ve yabancı turistler de gün içinde dağa çıkıp, kayak yaptıktan sonra tekrar otellerine dönebilecek. Bu sayede Uludağ'ın kent ekonomisine katkısı artacak" dedi.

Öte yandan, 1. istasyon olan Kadıyayla'da görevliler etüt çalışmalarına başladılar. Yapılan ölçümler kayıt altına alınırken, daha önce 2010 Nisan ayı için verilen ilk kazmanın da bayramdan sonra vurulacağı öne sürüldü.

BURSA'NIN YENİ TELEFERİĞİNDE SON ONAY BEKLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2010 Cumartesi 12:11:01
Güncelleme :6 Kasım 2010 Cumartesi 12:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?